Még az adatok is lassabban gyűlnek a közép-európai vállalatoknál

adatbazisLassabban gyűlnek az adatok a közép-európai vállalatoknál, mint a világátlag- derítette ki az IDC regionális kutatása, amelyet az SAP felkérésére készített a piacelemző. A megkérdezett vállalatok hatvan százalékánál legalább három évig tart az információk duplázódása, ami jóval lassabb, mint a világátlagnak tekintett másfél-két év. Fontosnak tartják ugyanakkor a magyar, a szlovák, a cseh, és a lengyel vállalatok, hogy ezen adatokat gyorsan tudják feldolgozni, mert szerintük így jobban meg tudnak felelni vásárlóik igényeinek. Ennek érdekében még automatizált módon is készek elemezni a struktúrálatlan forrásokat, azokat, amelyeket sokáig csak manuálisan lehetett, mint például a beérkező panaszos leveleket.

A felmérés rámutatott, a visegrádi országokban is a nagy, multinacionális szállítók termékét használják, az egyedi fejlesztésű üzleti intelligencia rendszerek penetrációja kevesebb, mint nyolc százalék. A cégeken belül leginkább a pénzügyi, és az értékesítési osztály munkatársai veszik aktívan igénybe e megoldásokat, jellemzően összesen öt-húsz fő között létszámmal. „A magyar vállalatoknál megfigyelhető az üzleti intelligencia folyamatosan erősödő használata. Ezzel nem csupán felgyorsul a döntéshozatal, hanem a megérzések, és a korábbi manuális, fél-manuális gyakorlatok helyett növekszik a megbízható, transzparens információk jelentette döntési bizonyosság, és magyarázhatóság. Az ezt segítő megoldások már a felhőből is egyszerűen elérhetőek, így nagyon rövid idő alatt bevezethetőek”- mondta el Takács Béla, az SAP Hungary Kft. termékfelelőse. Magyarországon az SAP 76 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az üzleti analitikai piacon — áll a szoftverfejlesztő vállalat közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ma vesznek végső búcsút Gordos Géza professzortól

pén szept 19 , 2014
Ma vesznek végső búcsút Gordos Géza professzor emeritustól; a Széchenyi-díjas villamosmérnök búcsúztatását a Farkasréti temető Makovecz-termében 14 óra 30 perckor tartják a római katolikus egyház szertartása szerint — tudatta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) az MTI-vel. Gordos Géza, a BME egyetemi tanára, a Híradástechnikai és Informatikai Tudományos Egyesület […]