Egy kutatás szerint hatékonyabb a Prezi a Power Pointnál

A Prezivel készült előadásokat a Power Pointos prezentációknál emlékezetesebbnek, magával ragadóbbnak, és hallgatóság figyelmét jobban lekötőbbnek találta az a Harvard Egyetem kutatói által végzett vizsgálat.

A Harvad Egyetem közzé tette egy kutatásának az eredményét. A kutatásban a slide alapú Power Point és a zoomolható felületű prezentációs szoftvert, a Prezit hasonlította össze. A kutatók kettős vak teszttel vizsgálták, hogy számít-e, milyen digitális eszközzel tart meg valaki egy előadást. A tanulmány valódi üzleti élethelyzetek szimulálásával készült, amelyben a résztvevőket véletlenszerű csoportokra osztották.

A kutatás a Prezivel készült előadásokat emlékezetesebbnek, és a hallgatóság figyelmét jobban lekötőnek találta, az eredmények alapján a Prezis előadásokat több mint 16 százalékkal magával ragadóbbnak, csaknem 22 százalékkal meggyőzőbbnek és mintegy 25 százalékkal hatékonyabbnak értékelte a hallgatóság. A Prezit használó előadók a megkérdezettek véleménye alapján felkészültebbnek látszottak, valamint az is kiderült, hogy a Power Pointot használók a vizuális eszközöket nélkülöző előadásoknál sem teljesítettek jobban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vírusriport: hamis Chrome böngésző és kéretlen reklámprogramok az élen

vas júl 9 , 2017
A szlovák it-biztonsági társaság, az ESET számítógépes vírusok toplistáját 2017 májusában a JS/Chromex.Submelius vezette jelentős fölénnyel. Ez egy olyan trójai, amely észrevétlenül rosszindulatú szoftverekkel ellátott weboldalakra irányítja át a gyanútlan felhasználó böngészőjét. Az átirányításért felelős rosszindulatú program kódja jellemzően észrevétlenül beágyazódik az adott HTML oldalakba, trójaiként pedig hamis Chrome böngésző […]
vírus

És még ez is...