Mostantól nem kell drága oprendszert venniük a magyaroknak

2

Schanda Tamás János, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkáraMától ingyenesen letölthető a digitális jólét szoftver alapcsomag – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A digitális jólét szoftver alapcsomag könnyen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereo[email protected] és irodai programokat. Az alapcsomag böngésző, levelező és multimédia programokkal felszerelve teszi lehetővé a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését. Az alapcsomag felgyorsíthatja a nyílt forráskódú szoftverek elterjesztését, amelynek használói jelentős összeget takaríthatnak meg – idézték a közleményben Schanda Tamást. Az ITM parlamenti államtitkára közölte, a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztése és terjesztése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen sajátítsák el a legfontosabb digitális készségeket.

A polgárok és a vállalkozások digitális kompetenciafejlesztése nemcsak a magyar gazdaság növekedésének, hanem Magyarország versenyképességének is fontos tényezője – tette hozzá Schanda. Az államtitkár kitért arra is, a digitális jólét szoftver alapcsomagba elsősorban magyar kis- és középvállalkozások által fejlesztett vagy testreszabott szoftverek kerültek be. Az alapcsomag minden programja, a telepítést és a használatot segítő összes útmutató, segédlet és oktatóanyag magyar nyelvű. Az idősebbek testreszabott, felhasználóbarát profilt kérhetnek, a gyermekeknek biztosított fiókokban pedig nem engedik betölteni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által veszélyesnek minősített oldalakat. A digitális jólét szoftver alapcsomag a szoftveralapcsomag.hu oldalról tölthető le január 25-étől.

2 thoughts on “Mostantól nem kell drága oprendszert venniük a magyaroknak

  1. A “Több évtizede szívtátok a Bill Gates vérét” nehezen értelmezhető, hiszen az azt jelentené, hogy mi magyarok szipolyoztuk ki a Microsoft alapítóját… Talán arra gondolt a kedves hozzászóló, hogy Bill Gates társasága szívja a Nemzet vérét évtizedek óta.

  2. Hazug banda. Ilyen alternatív magyar megoldás 20 éve elérhető a magyaroknak (blackpanther.hu), de a korrup bagázs minden eszközzel azon volt , hogy letagadják amíg dőlt a pénz a Mcirosoft közbeszerésekből. Most feltaláltak a külföldi linuxot?! Több évtizede szívtátok a Bill Gates vérét, most bebizonyítottátok milyen “magyarok” vagytok megint.
    Lemásoltátok a Debinánból mástolt Ubuntu másolatát a LinuxMintet amiből másoltátok a “nemzeti” szoftvercsomagot. Mennyiért is?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2022-ig nem kapcsolják le a 3G hálózatokat

hét jan 25 , 2021
A húszéves 3G technológia megérett a kivezetésre, ami azonban körültekintő előkészületet igényel, emiatt a konkrét lépéssel 2022 tavaszánál előbb nem számolnak a szektor szereplői. Eddig vették ugyanis meg a régebbi (2G-3G) technológiákat kiszolgáló 900-1800-as frekvenciákat a szolgáltatók. A spektrumok újratendereztetése már el is indult, a licit az idei év elején […]
Nokia telefon