Deviáns-viselkedéseket elemző rendszerek a Belügyminisztériumban

rendor-autoNéhány napja, október 27-én rendezték meg a rendészeti célú videókamera és térinformatikai alkalmazásokat bemutató informatikai szakmai konferenciára az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Igazgatási Központjában. A Belügyminisztérium által szervezett konferencia bemutatta a napjainkban megvalósuló, illetve frissen megvalósított térinformatikai vagy videó alkalmazást tartalmazó projekteket, rendszereket, amelyek a technológia alkalmazásának módjaira, valamint az ágazatok közötti együttműködés lehetőségeire és annak platformjaira hívták fel a résztvevők figyelmét.

A konferencián az előadók bemutatták a napjainkban fejlett technológiával rendelkező rendészeti szerveknél használt eljárásokat, mint például a térfigyelés, az arcképfelismerés, és a deviáns-viselkedéseket elemző rendszerek alkalmazása. Bemutatták a járőrautókban használatos GPS technológia informatikai és videokamera-rendszer működésének hátterét, amelynek a célja, hogy a járőr az autóban megkaphasson minden olyan információt, amihez eddig csak a kapitányságon juthatott hozzá. A beépített videórendszer online tájékoztatást nyújt a tevékenységirányítónak az intézkedés folyamatáról, valamint ha szükséges, akkor további erőket biztosíthat az intézkedés helyszínére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

TechEd Europe: egyre sokoldalúbbak a Microsoft felhő-szolgáltatásai

hét nov 3 , 2014
A TechEd Europe konferencián a Microsoft számos újdonságot mutatott be. A tavalyi esemény óta aagyot lépett előre a Microsoft a felhőtechnológiák területén. Ennek eredménye például az Azure Operational Insights, amely az Azure, a HDInsight és a Microsoft System Center tulajdonságait ötvözi, s amelynek a felhő környezetből származó rendszeradatok összegyűjtése és […]
felhő