Telekom, T-Systems: változik a gyakornoki program

SomorjaiEvaFebruár 1-től összevonják és megváltozik a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. gyakornoki programja. A Telekom – T-Systems Gyakornoki Program az aktív, nappali hallgatói jogviszonnyal rendelkező, diákok jelentkezését várja, akik BSc vagy BA, vagy MSc és MA szintű oktatásban vesznek részt. A gyakornoki programban mintegy ötszáz hallgató vehet részt egy időben. Somorjai Éva humán erőforrás vezérigazgató-helyettes elmondta: „A Telekom – T-Systems Gyakornoki Programba azokat a fiatalokat és leendő kollégáinkat keressük, akik azon felül, amit az iskolában elsajátítottak, kreatív, egyedi gondolkodásukkal, egyéniségükkel, attitűdjükkel is hozzá tudnak járulni a cég sikereihez.”

A korábbi gyakorlattal ellentétben, nemcsak félévente, hanem egész éven át, folyamatosan lehet jelentkezni a Telekom Csoporthoz gyakornoknak. A diákok két módon pályázhatnak; egyrészt, ahogy eddig is tették, feltölthetik adataikat a vállalat honlapján elérhető általános adatbázisba megjelölve azt, hogy milyen területen szeretnének dolgozni. Másrészt mostantól konkrét pozíciókat is meghirdet a cég, amelyekre célzottan, a megadott pozíció leírása alapján lehet pályázni. A megújult programban a gyakornokok minimum három hónapig, maximum akár az aktív hallgatói jogviszony végéig, dolgozhatnak a cégnél.

Az egyetemi tanulmányokkal összeegyeztethető, rugalmas munkaidőben heti minimum húsz órát kell teljesíteni a diákoknak, de az üzleti igények szerint ennél akár magasabb óraszámról is lehet szó, ami magasabb fizetéssel is jár. A diákok az új rendszerben akár egyéni karrier utat is bejárhatnak, a legjobb munkaerőnek bizonyuló hallgatókat a Telekom kiemeli és egy három lépcsős programban feljebb kerülhetnek a gyakornoki ranglétrán. (Lesznek főgyakornokok, legfőbbgyakornokok és generalisszimusz-gyakornokok? A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mi az? 601-es, mégsem trabant

hét dec 29 , 2014
A tajvani gyártó, a HTC a közelmúltban piacra dobott termékét “teszteltük”. A HTC Desire 601 kétmagos processzorral, sztereó előlapi hangszóróval, LTE-támogatással rendelkezik. A magyarországi képviselettől kapott készülék tartozékkínálata átlagos, ám minden alapvetően szükséges elemet tartalmaz: microUSB kábel, headset, és egy használati útmutató. A HTC fémből készíti csúcsmodelljeinek borítását, így első […]

Friss, ropogós