Chips for America: közelg az igazság pillanata

chip, Amerika, USAJoe Biden, az USA elnökének kormánya a következő hetekben várhatóan több milliárd dolláros támogatásokat ítél oda a vezető félvezetőgyártó vállalatoknak, hogy segítsen új gyárak építésében az Egyesült Államokban.

A közelgő bejelentések célja, hogy fokozzák az okostelefonokat, a mesterséges intelligenciát és a fegyverrendszereket működtető fejlett félvezetők gyártását – jelentette a Wall Street Journal (WSJ) a tárgyalásokat ismerő iparági vezetőkre hivatkozva. A hírforrások arra számítanak, hogy néhány bejelentés még Biden március 7-i, az Egyesült Államok helyzetéről szóló beszéde előtt fog megtörténni.

A támogatások valószínű kedvezményezettjei között az Intelnek Arizonában, Ohióban, Új-Mexikóban és Oregonban vannak folyamatban lévő projektjei, amelyek több mint 43,5 milliárd dollárba kerülnek. Egy másik valószínű kedvezményezett, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) két üzemet épít Phoenix közelében, összesen 40 milliárd dolláros beruházással. A dél-koreai Samsung Electronics, amely szintén pályázó, 17,3 milliárd dolláros projekttel rendelkezik Texasban. A Micron Technology, a Texas Instruments, és a GlobalFoundries a további legfőbb esélyesek közé tartoznak, amelyek az USA kormányzati támogatásából részesedhetnek — tette hozzá a WSJ iparági vezetőkre hivatkozva.

„Ez egy teljesítményeken alapuló folyamat, kemény kereskedelmi tárgyalásokkal – a támogatások odaítélése teljes mértékben attól függ, hogy mely projektek mozdítják elő az USA gazdasági és nemzetbiztonsági helyzetét” — mondta az amerikai kereskedelmi minisztérium szóvivője a Reutersnek. Az amerikai kereskedelmi minisztérium nem kívánta kommentálni a WSJ információit, a TSMC sem kívánt nyilatkozni, míg az Intel egyszerűen nem válaszolt a megkeresésre.

Gina Raimondo, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztereTavaly decemberben Gina Raimondo amerikai kereskedelmi miniszter azt mondta, hogy a következő egy évben mintegy tucatnyi félvezető chipekre vonatkozó támogatást fognak odaítélni, köztük olyan több milliárd dolláros bejelentéseket, amelyek drasztikusan átformálhatják az amerikai chipgyártást. Az első nyertest decemberben jelentették be, alig több mint 35 millió dollár kapott a BAE Systems, egy új lapka üzem felépítéséhez Hampshire-ben, ahol vadászrepülők számára állítanak elő chipeket. A 39 milliárd dolláros „Chips for America” támogatási programot 2022-ben hagyta jóvá az amerikai kongresszus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Felhőmizéria: Helyreállították a Microsoft Teams működését

hét jan 29 , 2024
ShareTweetPinShareHelyreállították a Teams szolgáltatásait, miután egy fennakadás miatt elérhetetlenné vált az üzenetküldő platform. „Hosszú megfigyelési és a hibák elhárítására fordított erőfeszítések után szombaton helyreállítottuk a Microsoft Teams szolgáltatásunkat. A szolgáltatás funkciói helyreálltak, és visszaálltak az optimális állapotba” – számolt be a Reuters a Microsoft Twitteren (X) közzétett bejegyzésére hivatkozva. Több […]
csoportmunka, Microsoft Teams

És még ez is...