Tízmilliárdba került az új vízügyi informatikai központ

selloA napokban elkészült az az informatikai központ, amely új alapokon segíti a vízügyi feladatok ellátását. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság által lebonyolított, közel tízmilliárd forint összköltségű, európai uniós finanszírozású projekt olyan hardver és szoftver eszközöket és adatkezelő, modellező rendszereket állított szolgálatba, amelyek révén a magyar mérnökök a ma elérhető legmodernebb módszerekkel dolgozhatnak. A Vízügyi Informatikai Központ az előrejelző- és modellező, valamint kockázatelemző képességek érdemi javításával jelentősen növeli az árvízi biztonságot, az aszálykárok elleni védekezés és a vízkészlet-gazdálkodás hatékonyságát — írja az MTI.

A 9,9 milliárd forint Európai Uniós támogatásból mind a hardver, mind a szoftver-eszközöket érintő fejlesztéseket hajtottak végre. Megvalósult a kiszolgáló szerverpark cseréje és a teljes vízügyi szakágazat számára létrejött a szakági alkalmazásrendszer, amely az egységes Vízügyi Alapadatrendszer kialakításával forradalmian újítja meg a digitális vízügyi adattárat. A tájékozódást, a tájékoztatást és az adatszolgáltatást kiterjedt portálrendszer kiépülése segíti: OMIT és geoinformatikai portálok, valamint a vízügyi és a 12 igazgatósági honlap és a szakterületi információszolgáltatási portálok továbbfejlesztésével minőségileg javulnak a felhasználók lehetőségei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Robotok segítik rászoruló tehetséges gyerekek tanulását

szo dec 12 , 2015
A Csányi Alapítvány pécsi és nagybajomi csoportja LEGO-robotokat kapott, hogy azok rászoruló tehetséges gyermekek tanulását segítsék. A méréstechnika, vezérlés és automatizálás területén vezető National Instruments magyar leányvállalata jövő év június 30-ig bocsátotta az alapítvány rendelkezésére a robotokat a vállalat speciális mentorprogramjának keretében, hogy azok szórakoztató formában segítsék a gyerekek térbeli […]

Friss, ropogós