Töpörödik a globális PC- és táblagép-piac idén

IBM PCA személyi számítógépek (PC-k) és táblagépek globális kiszállítása az idén 11,2 százalékkal, 403,1 millió darabra csökken – áll az International Data Corporation (IDC) amerikai informatikai és távközlési piackutató vállalat előrejelzésben.

Az IDC decemberben kisebb visszaesésre, 429,5 milliós darabszámra számított 2023-ra. Az előrejelzés csökkentését a cég a mérséklődő kereslettel és a kihívást jelentő makrogazdasági feltételekkel magyarázta.

A hétfőn ismertetett legfrissebb prognózis szerint a PC-k eladása 10,7 százalékkal, 260,8 millió darabra, a táblagépek értékesítése pedig 12 százalékkal, 142,3 millió darabra csökkenhet az idén. Az IDC szakemberei ugyanakkor azzal számolnak, hogy jövőre a kiszállítások már 3,6 százalékkal, 417,7 millió darabra nőnek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lekapcsolja a Vodafone (4iG) a 3G-hálózatát

ked márc 7 , 2023
A legújabb generációs hálózatok fejlődése és bővülése gyorsabb internetsebességet és megbízhatóbb, stabilabb kültéri lefedettséget biztosít — olvasható a Vodafone oldalán. Ahhoz, hogy a mobilhálózatok a jövőben is a legújabb technológiát használhassák, a régebbi hálózatokat világszerte kivezetik, így a 4G- és 5G-hálózatok fejlesztése még jobban előtérbe kerül. A Vodafone 2022-től fokozatosan, […]
2G, 3G, 4G, 5G internet

És még ez is...