CEOI: Most sem sikerült aranyérmet nyerni

CEOI-2023: Erdősné Németh Ágnes csapatvezető, Tarján Bernát, Fülöp Máté, Czanik Pál, Molnár István Ádám, Jonas Danken a német guide, és Bende Imre csapatvezető-helyettes.A négytagú magyar csapat két ezüstérmet szerzett a Közép-európai Informatikai Diákolimpián (CEOI), a németországi Magdeburgban.

Az informatikai versenyen a közép-európai régió és a vendégországok mintegy ötven diákja mérte össze tudását „fejlett algoritmikus gondolkodással megoldható feladatokban”. Magyarország mellett Horvátország, a Cseh Köztársaság, Németország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, illetve három vendégország, Izrael, Svájc és Ukrajna csapata vett részt a diákolimpián. A CEOI 2023-on elért pontszáma alapján ezüstérmet kapott Molnár István Ádám, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium és Tarján Bernát, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium diákja, a középmezőnyben végzett Czanik Pál, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és Fülöp Máté, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója.

A magyar delegáció csapatvezetője Erdősné Németh Ágnes, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) tehetséggondozásért felelős alelnöke, helyettese Bende Imre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának (ELTE IK) oktatója volt. A diákok az NJSZT tehetséggondozási programjában készültek fel a versenyre, az ELTE IK-val szoros közreműködésben, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával. Erdősné szerint a CEOI szokásosan felkészülési verseny a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI), amely augusztus 28-tól szeptember 4-ig lesz Szegeden. Az eredmények biztatók, az IOI-n a magdeburgi versenyen induló diákok is részt vesznek a nyolcfős magyar csapat tagjaiként.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Luna-25 fiaskó: Nem lennél most a hajtóműért felelős mérnök helyében

ked aug 22 , 2023
ShareTweetPinShareA Luna-25 korrekciós hajtóműve 84 másodperc helyett 127 másodpercig működött, amikor az űrállomás megpróbált a leszállás előtti pályára állni, és a jármű a Holdba csapódott. Jurij Boriszov, a Roszkozmosz orosz állami űrvállalat vezérigazgatója szerint a hajtómű leállítása nem rendesen, a ciklogramnak megfelelően történt, és a tervezett 84 másodperc helyett 127 […]
Holdraszállás

És még ez is...