Bevezették a Kermann IT-t a BÉT-re

Végh Richárd és Kovács Zoltán Lajos Bevezették a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacára a Kermann IT Solutions NYrt. részvényeit – közölte a BÉT.

Az informatikai társaság számára a piaci láthatóság és az új finanszírozási lehetőségek a tőzsdei megjelenés legfontosabb előnye, mivel így könnyebben valóra válthatja a növekedési terveit. Kovács Zoltán Lajos, a társaság igazgatósági elnöke a közlemény szerint fontos eszköznek tekinti a tőkepiaci lehetőségeket a folyamatos fejlődéshez, akárcsak a transzparens működést, ami jó hatással lehet a cégre. A közepes vállalatok tőzsdei bevezetését a BÉT is támogatja – mondta a tőzsde vezérigazgatója a közlemény szerint. Végh Richárd bízik benne, hogy a Kermann-részvények más vállalatok érdeklődését is felkelthetik a tőzsde iránt, így a befektetők egyre több új részvényt találhatnak a kibocsátói kínálatban.

A BÉT 2017-ben hozta létre a közepes méretű vállalkozások számára az Xtend kereskedési platformját, amely könnyített tőkepiaci megjelenést tesz lehetővé alacsonyabb díjakkal, egyszerűbb feltételekkel és speciális támogató eszközökkel, hogy a cégek fokozatosan szokjanak hozzá a tőzsdei kötelezettségekhez, megismerhessék a tőkepiaci működés körülményeit, majd tovább léphessenek a szabályozott piaci kategóriákba – olvasható a BÉT honlapján.

A kibocsátói cégbemutató szerint a budapesti székhelyű Kermann IT Solution fő tevékenységként informatikai infrastruktúrák kialakításával, fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik, elsősorban Magyarországon tevékenykedik, leányvállalatokkal nem rendelkezik. A BÉT-re idén januárban vezették be a 10 924 991 darab, 10 forint névértékű törzsrészvényét, amelyeknek szerdán volt az első kereskedési napja. A BÉT közleménye szerint 2024 márciusában 457 millió forintos, zártkörű tőkeemelést hajtott végre a cég, ezzel csaknem 10 százalék közkézhányad jött létre a részvényesek körében.

A társaság 2021-ben több mint 5,8 milliárd forint, 2022-ben több mint 5,5 milliárd forint árbevétellel zárt. Adózott eredménye 906 millió forintról 114 millió forintra csökkent, de a 2023-as évközi jelentés szerint a tavalyi első fél évben 170,5 millió forint profitot ért el.

Az öt százalék feletti tulajdonos

Bartsen Property Kft.
Képviseli: Baróthy Gábor ügyvezető
Részvényei darabszáma: tízmillió tíz forint névértékű törzsrészvény
Kibocsátóban fennálló tulajdoni hányad: 91,53 százalék

A Bartsen Property Kft. tényleges tulajdonosai
Baróthy Gábor: 65,56 százalék
Kovács Zoltán Lajos: 33,33 százalék
Kráhling Tünde: 1,11 százalék

Kermann IT Solutions Nyrt. cégjogi struktúrája


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A magyar vállalatvezetők többsége maximum egy százalékos bővülést vár

csü ápr 11 , 2024
ShareTweetPinShareLényegesen optimistábbak a közép-európai pénzügyi vezetők 2023-hoz képest, elsősorban az üzleti környezet megítélése javult, de a többi területen is pozitív volt az elmozdulás. A Deloitte a közép-európai pénzügyi vezetők véleményét összegző felmérésében több mint ötszáz régiós pénzügyi vezető véleményét kérdezték. A CFO Confidence (Bizalmi) Index a 2023-as mínusz 15 pontról […]
Deloitte

És még ez is...