Végre elindult a TwinEU, a digitális ikrek projekt

TwinEUElindult az Európai Unió innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje, a TwinEU, amelynek célja, hogy kidolgozza az európai villamosenergia-rendszer digitális másának koncepcióját.

A közlemény szerint a projekt végrehajtásában 15 országból 75 konzorciumi partner vesz részt, és húszmillió euró uniós forrás áll rendelkezésre. A TwinEU eredményeképpen a teljes európai villamosenergia-rendszer átláthatóbbá, könnyebben irányíthatóvá és tervezhetővé válik, ami az energiapiacok működését is hatékonyabbá teszi. Mindez elengedhetetlen az EU által 2050-re kitűzött klímasemlegességi célok eléréséhez.

A projektben részt vevő egyetemek, kutatóintézetek, hálózatüzemeltetők, energiakereskedők és szoftverfejlesztők a következő 36 hónapban azon dolgoznak, hogy megbízható, ellenálló és biztonságosan üzemelő digitális infrastruktúra jöjjön létre. Ez nemcsak még több megújuló energiaforrás rendszerbe illesztését teszi majd lehetővé, hanem új üzleti modelleknek is utat nyit. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Villamos Energetika Tanszékéhez a támogatásból 777 500 euró tartozik, ami a negyedik legnagyobb a konzorciumi partnerek közül.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A pasziánsz fekete özvegy és előnyei az elme egészségére

pén febr 23 , 2024
ShareTweetPinShareA pasziánsz, különösen a fekete özvegy változata, régóta népszerű kártyajáték, amely egyedül játszható. Ez a játék nem csak szórakoztató, de számos mentális előnnyel is bír, amelyek hozzájárulhatnak az általános jólléthez és az elme élesítéséhez. A fekete özvegy változat különlegessége abban rejlik, hogy többféle nehézségi szinten játszható, beleértve az 1 szín, […]
solitaires.com

És még ez is...