Gartner: idén visszaesnek a mobiltelefon-eladások

okostelefonIdén nagy mértékben visszaeshet a mobiltelefon-eladások globálisan – véli legfrissebb előrejelzésében a Gartner. A piackutató vállalat szerint a mobiltelefonok globális eladása idén várhatóan 7,1 százalékkal, 1 milliárd 456 millióra csökken a tavalyi 1 milliárd 567 millióról. Ez öt százalék növekedés volt 2020-hoz viszonyítva. A mobiltelefonokon belül az okostelefonok értékesítése 5,8 százalékkal csökken idén. A legnagyobb mértékű csökkenés Kínában várható, az elemzőcég szerint 18,3 százalékkal fognak esni az eladások.

A piackutató azzal számol, hogy idén 710 millió 5G-s telefont értékesítenek globálisan, 29 százalékkal többet, mint tavaly. Az év elején jóval nagyobb, 47 százalékos eladásnövekedést várt az elemzőcég. Kínában az 5G-s telefonok idei értékesítése a piackutató társaség előrejelzése szerint két százalékkal zsugorodik a tavalyi igen jelentős, 65 százalékos bővülést követően.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Évekig jogsértően tevékenykedett Magyarországon a Casio

sze júl 6 , 2022
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 325 millió forint bírságot szabott ki a Casio óra- és hangszertermékek hazai forgalmazójára, valamint cseh anyavállalatára, mert meghatározták termékeik internetes viszonteladói árait a kiskereskedők számára, kiiktatva ezzel a vásárlókért folyó versenyt. A GVH közleménye szerint vizsgálatuk megállapította, hogy a FAST Hungary Kereskedelmi Kft. és cseh anyacége, […]
Rigó Csaba Balázs GVH