Csak ésszel a dolgok internetre kötésével!

Ha egy eszköz kapcsolódni tud az internethez, akkor azt fel is lehet törni. Az Internet of Things elterjedése (IoT, „a dolgok internete”) nemcsak azt jelenti, hogy minden eddiginél több dolgot csatlakoztatunk közvetett vagy közvetlen módon az internetre, hanem azt is, hogy ezek az eszközök most a biztonsági fenyegetések fő célpontjaivá váltak — figyelmeztetnek a Symantec szakértői.

Számos hír, mint például az okos villanykörték kiszivárgó jelszavai, a Foscam babamonitorok, a Belkin otthoni automatizálási rendszerek ügye, vagy az autólopások, mind az IoT keretében használt eszközök egyre növekvő biztonsági kockázataira világítanak rá. Az eszközök szoftveres hibái ugyanis sebezhetővé teszik a felhasználókat a fenyegetésekkel szemben.

Az IoT még alakulóban lévő trend, de a jelenséget fenyegető veszélyek növekedését már jól példázza a Shodan motor megjelenése, amelynek segítségével a támadók rákereshetnek az internetre kapcsolódó eszközökre. Szerencsére nem minden eszköz sérülékeny, ami a Shodan találati listájában szerepel, de a hasonló szolgáltatások jelentősen könnyebbé teszik a támadók számára a veszélyeztetett eszközök megtalálását.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kaspersky: a vállalatok többsége már retteg

ked aug 26 , 2014
ShareTweetPinShareA Kaspersky Lab és a B2B International közös kutatása szerint mára a vállalatok 53 százaléka hajlandó olyan – a saját infrastruktúrájába telepített összetevőket használó vagy külső szolgáltatás keretében nyújtott – szoftvert vásárolni, amelyet kifejezetten a pénzügyi tranzakciók védelmére terveztek. A kutatás rámutat, hogy a fizetési adatok és a pénzügyi tranzakciók […]

És még ez is...