Semmi meglepetés: megszerezte a hitelminősítést az nkp-ban való részvételhez a 4iG

A 4iG Nyrt. a T-Systems Magyarország Zrt. akvizíciójával összefüggésben teljesítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogramban (nkp) való részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárást – tette közzé a társaság. A cég a közlemény szerint a jövőben kibocsátandó kötvényekre valamint a vállalatra BB- stabil besorolást szerzett az elemzést végző független nemzetközi hitelminősítőtől, a Scope Ratings GmbH-tól. A Scope Rating elemzésében az áll, hogy „ A felek továbbra is tárgyalnak a vételárról és az egyéb szerződéses feltételekről. Még nincs kötelező érvényű megállapodás. Az ügylet várhatóan 2019-ben zárul le… A 4iG üzleti kockázati profilja a T-Systems teljesen integrált üzleti modelljéből, a széles termékportfólióból és az ágazati szakértelemből fakad. A kihívások között szerepel a T-Systems megszerzésével kapcsolatos végrehajtási kockázat, a nemzeti és nemzetközi szereplőktől fakadó heves verseny, az ismétlődő bevételek viszonylag alacsony részesedése, a gyenge földrajzi diverzifikáció, a közszféra ügyfeleinek erős kitettsége és a viszonylag alacsony jövedelmezőség.” A társaság a közgyűlési határozatra figyelemmel harmincmilliárd forint keretösszegig tervez kötvénykibocsátást akvizíciós céljának megvalósítására. A 4iG Nyrt. július 9-én írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Telekom Nyrt.-vel a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról. A T-Systems Magyarország kis- és középvállalati értékesítési üzletága nem volt az ügylet része.

A jegybank július 1-jén indította el a vállalatoknak szóló növekedési kötvényprogramját, amelynek keretében az MNB forintban kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket vásárolhat meg vállalatcsoportonként maximum 20 milliárd forint értékben. Az MNB szeptemberben vásárolt először vállalati kötvényt a 300 milliárd forint keretösszegű programban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tíz perc alatt feltölthető lítiumion-akkumulátort fejlesztettek ki amerikai kutatók

hét nov 4 , 2019
Tíz perc alatt feltölthető lítiumion-akkumulátort fejlesztettek ki elektromos gépkocsik számára a Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatói. „Bemutattuk, hogy lehetséges tíz perc alatt egy elektromos gépkocsi feltöltése, amellyel 360-480 kilométer megtételére képes” – idézte az egyetem közleménye Wang Chao-Yang vegyészprofesszort, az egyetem elektromechanikai központjának igazgatóját. „Ezt 2500 töltési cikluson át fenn tudjuk […]
akku

És még ez is...