Az SZTFH egyre keményebb

Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH)A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) a bankokkal együttműködve megkezdi az illegális szerencsejátékokkal összefüggő bankszámlák pénzforgalmi blokkolását, júliustól korlátozzák az engedély nélküli szerencsejáték-oldalakkal kapcsolatos be- és kifizetéseket. Szintén júliustól a magyar bankok a törvénysértő szerencsejáték oldalakra irányuló bankkártyás fizetéseket is visszautasítják. Az SZTFH közölte, hogy a korlátozásokat követően az engedély nélküli oldalakon elért nyeremények kifizetése is bizonytalanná válik.

Mindezek miatt javasolja, hogy a játékosok tájékozódjanak az SZTFH honlapján arról, hogy az adott internetes oldal rendelkezik-e engedéllyel, mivel csak így biztosítható, hogy a játékos hozzájut a nyereményéhez, és nem élnek vissza személyes és banki adataival. A szabálytalan online szerencsejáték oldalak ugyanis amellett, hogy nem vetették alá magukat a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírásoknak, a játékosok személyes és banki adatainak védelmét sem biztosítják. A szerencsejáték ágazatot felügyelő SZTFH-nak az online térben is kiemelt célja a játékosok védelme. Ennek érdekében a hatóság folyamatosan ellenőrzi az illegális online szerencsejátékokat, és az ellenőrzések alapján bírságot szab ki, illetve elrendeli az érintett honlapok blokkolását.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyerekbalesetek: a szülők gyakran tanácstalanok

pén jún 30 , 2023
ShareTweetPinShareGyermek elsősegély mobiltelefonos applikációt mutattak be: az alkalmazás rövid videókon és leírásokon keresztül segíti a szülőket a gyerekbalesetek megelőzésében és ellátásában. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakorvosai állították össze azokat a videókat, amelyek akut vészhelyzet vagy bármilyen betegség esetén gyors és hatékony segítséget tudnak nyújtani a szülőknek. Ez biztonságérzetet adhat és […]
Gyermek Elsősegély

És még ez is...