Gyerekbalesetek: a szülők gyakran tanácstalanok

Gyermek ElsősegélyGyermek elsősegély mobiltelefonos applikációt mutattak be: az alkalmazás rövid videókon és leírásokon keresztül segíti a szülőket a gyerekbalesetek megelőzésében és ellátásában.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakorvosai állították össze azokat a videókat, amelyek akut vészhelyzet vagy bármilyen betegség esetén gyors és hatékony segítséget tudnak nyújtani a szülőknek. Ez biztonságérzetet adhat és csökkenti az aggodalmat, amely gyermekük születésétől kezdve folyamatosan jelen van a szülők életében. Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója elmondta, tizennyolc éves működésük során azt tapasztalták, hogy a szülők tanácstalanok vészhelyzetek esetén, vagy régmúlt időkből hozott eljárásokat használnak, amelyek nem feltétlenül segítenek a bajban.

Ezért kezdtek el ingyenes gyermekelsősegély-oktatásokat tartani, amelyeken eddig 45 ezer szülő, nagyszülő vett részt országszerte. Mivel azonban nem tudnak mindenkihez személyesen eljutni, kifejlesztették az ingyenes applikációt, amely letöltésével a szülőknek a „zsebében lehet a gyermekmentő” – mondta az igazgató. A gyermekkori balesetek 75 százaléka megelőzhető lenne, ha felnőttek tudnák, hogy mitől és hogyan kell megóvni a gyerekeket. Az alkalmazásban ezért olyan kórképeket, baleseteket mutatnak be, amelyekkel nagy eséllyel találkozhatnak a szülők – például mérgezést, fulladást, lázgörcsöt vagy allergiás reakciót -, és bemutatják az újraélesztés technikáját is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Euclid indítása: élő adással jelentkezik a Svábhegyi Csillagvizsgáló

szo júl 1 , 2023
ShareTweetPinShareAz Európai Űrügynökség (ESA) egymilliárd galaxist feltérképező, Euclid nevű műholdját a tervek szerint szombaton, magyar idő szerint 17:11-kor bocsátják fel a floridai Cape Canaveral űrközpontból. Az indítás alkalmából a Svábhegyi Csillagvizsgáló YouTube-csatornáján élő közvetítés látható a küldetés magyar résztvevőinek közreműködésével. A Euclid-küldetés célja a sötét anyag és a sötét energia […]
galaxisk, csillagok

És még ez is...