Így védd az öregeid: légy szkeptikus!

Az alábbi tanácsokkal felvértezve az idősek is jóval nagyobb eséllyel szállhatnak szembe az online csalókkal. A közvélekedés szerint ugyanis az idős embereket nagyobb valószínűséggel verik át csalók, mint gyermekeiket vagy unokáikat.

Soha ne feltételezzük, hogy egy idegen személy az interneten megbízható. Sőt, minden váratlan üzenetet tekintsünk átverési kísérletnek! Akkor is óvatosan kell eljárnunk, ha az üzenet egy ismerősünktől érkezik, vagy legalábbis úgy tűnik, hogy tőle érkezik — ez egyaránt vonatkozik az e-mailben, a Messenger-jellegű applikációkon keresztül és a közösségi médiában továbbított üzenetekre. Vigyázzunk, ha valami szokatlant veszünk észre akár az üzenetben, akár a feladóval kapcsolatban: lehet, hogy egy kiberbűnöző átvette az irányítást barátunk online fiókja felett, és most azt használja rosszindulatú spam-üzenetek küldésére. Ha kétség merül fel bennünk, inkább töröljük az üzenetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Főállású Angyal: Tóth-Berhát edukált

csü jan 2 , 2020
A 2019-ben négy Főállású Angyal dolgozott társadalmi célú projektjén a Vodafone Magyarország Alapítvány segítségével. Az Angyalok a tanárok, a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek, a nők és a fogyatékkal élők csoportját segítették munkájuk során. A négy projekt a társadalom különböző rétegeit segítette a digitális technológia felhasználásával. A Főállású Angyal pályázat […]