Fürdés vagy tusolás? Praktikus ötletek kisgyermekes szülőknek

homeluxMikor baba érkezik a családba, sok mindent át kell alakítani a lakásban. Ez alól a fürdőszoba sem kivétel. Gyermekbarát és gyermekbiztos helyiségre lesz szükség. Mutatjuk, hogyan rendezd be!

A legfőbb kérdés: kád vagy zuhanyzó?

A legalapvetőbb kérdés, mikor egy fürdőszobát kialakítunk vagy átalakítunk, hogy tusolót vagy fürdőkádat válasszunk-e a fürdéshez. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is, nekünk pedig hosszabb távra kell terveznünk.

A zuhanyzás mindig gyorsabb megoldás, nyáron igen felfrissítő lehet. Télen azonban jólesik elmerülni egy forró fürdőben, felmelegedni egy nagy kád vízben.

A tusoláshoz kisebb hely is elég, egy jól felszerelt zuhanykabin épp elegendő. A kád viszont nagy helyet foglal, kicsi fürdőszobában valószínűleg nem fog elférni még egy sarokkád sem.

Ha lehet, igényeinknek megfelelően rendezzük be a fürdőszobát már az elején, ugyanis egy esetleges felújítás sok időbe telik. A kialakításnál gondolni kell a gyerekekre is, az ő szükségletüket is figyelembe kell venni.

A gyerekek és a zuhanyozás

A csecsemőket természetesen még kiskádban fürdetjük, ezt mindenki tudja. A tusolás csak akkor jöhet szóba, ha a gyermek már stabilan áll.

Ma már többféle zuhanyzó létezik, kedvünk szerint válogathatunk közülük. A Homelux lakberendezési áruházban sok zuhanykabin kapható. Kínálatukban elérhetők íves, aszimmetrikus és négyzet alapú kabinok, és választhatunk falsíkra szerelhető vagy mélytálcás változatot is.

Ez utóbbi akkor lehet hasznos, ha gyermekünk már kinőtte a kiskádat, és nagy fürdőkádunk nincs. Ilyenkor bele lehet ültetni a zuhanyzóba a csemetét, bár ez nem igazán kényelmes. Tegyünk alá csúszásgátlót, és ne hagyjuk órákig játszani.

A normál zuhanytálcás tusolót is csak gumiszőnyeggel használjuk, és ha lehet, építsünk be kapaszkodót is, hogy gyermekünk biztonságban érezze magát.

Fürdőkád: a legpraktikusabb megoldás

Szerencsések azok, akik egy szép nagy fürdőkádat tudnak beépíteni a fürdőszobába, mert ezt többféleképpen is ki tudják használni. Felnőttként is nagyon jó elmerülni a habokban, de a gyerkőcök egyenesen élvezik a jó meleg fürdőt! Itt lehet vízi csatázni a testvérrel, játszani a gumikacsával és órákon át pancsikolni, míg ki nem hűl a víz.

Fürdőkád ügyben is érdemes szétnézni a Homelux oldalán, sarokkádakat és modern, aszimmetrikus kádakat is találunk náluk: hátha mégis megoldás lesz valamelyik a helyproblémánkra.

A fürdőkád több szempontból is praktikus. Belehelyezhetjük a gyerekkádat, közösen is fürödhetünk benne a kisgyermekünkkel, mikor már tud ülni. Akkor is hasznos, ha a csemete belázasodik: hűtőfürdőt készíthetünk neki.

Ha már képes önállóan is mosakodni a gyermekünk, a biztonságra akkor is ügyeljünk! Válasszunk a kádhoz is kapaszkodót, csúszásmentes szőnyeget és stabil fellépőt is a ki-be szálláshoz!

És ne felejtsünk el egy felmosórongyot is mindig odakészíteni: a nagy pancsikolás után valószínűleg szükség lesz rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pálfalvi ismét, sőt folytatólagosan alelnök

sze dec 1 , 2021
ShareTweetPinShare Tisztújító közgyűlést tartott november 25-én a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A társaság küldöttei ismét alelnökké választották Pálfalvi Csanádot, az evosoft Hungary Kft. üzletág igazgatóját. Az okleveles mérnök-informatikus végzettségű szakember évek óta az NJSZT éves, online konferenciáinak vezető szervezője, 2021-ben a DEEP IT című nemzetközi online konferenciával járult hozzá […]
Pálfalvi Csanád Evosoft

És még ez is...