A Tungsram által nehéz helyzetbe hozott településekre szervez befektetőket a HIPA

TungsramA Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a korábbi gyakorlatnak megfelelően mindent megtesz azért, hogy mielőbb befektetőket vigyen a Tungsram létszámcsökkentése miatt érintett településekre, felhasználva a meglévő infrastruktúrát és munkaerőt – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM). A közlemény szerint a HIPA-nak kialakult gyakorlata van a hasonló esetek kezelésében, korábban ilyen helyzetet a befektetési ügynökség sikeresen kezelt például Ózdon, Komáromban illetve Nemesvámoson is.

A Tungsram szerdán jelentette be, hogy megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását, ezért 1600 dolgozóját elbocsátja több ütemben az év végéig. Közleménye szerint elkerülhetetlen a technológiai váltás, a továbblépés érdekében tervezett létszámleépítés legnagyobbrészt a gyári dolgozókat érinti, mind az öt gyárukban. Elsőként a kisvárdai és hajdúböszörményi gyárakban indul a leépítés. Az első ütemben érintett dolgozókat két hónap múlva bocsátják el. A cég még Budapesten, Nagykanizsán és Zalaegerszegen működik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fotótapéta látványos terekhez

szo ápr 30 , 2022
A tapéták újszerű, kortárs megjelenítései között kétségkívül előkelő helyet foglal el a fotótapéta. Egy látványos, lenyűgöző fotóval azonban nem csupán modern térélményt tudunk teremteni, hiszen a fotótapéták sokféleségének köszönhetően bármely stílushoz – legyen az enteriőrünk éppen klasszikus, vintázs, vidéki, vagy urbánus, modern vagy hagyományőrző – egy odaillő, jó ízléssel megválasztott […]
consalnet_fali poszter erdei taj mintaval a karpatokban 368x254 vlies 32265 50728

Friss, ropogós