Jabil Circuit: a cég nem tervez létszámleépítést

jabilA Jabil Circuit Magyarország Kft. jelenleg nem tervez csoportos létszámleépítést — közölte a társaság a sajtóban szombaton megjelent, ezzel ellentétes tartalmú információra reagálva az MTI-vel. Az egyik országos napilap azt írta, hogy az amerikai Jabil elektronikai ipari konszern újabb leépítésre készül, hatszáz alkalmazottjának elbocsátását tervezi. A társaság és a kormány 2013-ban lépett stratégiai partnerségre egymással, 2011-ben hatmilliárd forintos állami munkahely-teremtési támogatást kapott. A Jabil a közleményében jelezte: mivel bérgyártással foglalkoznak, ezért növekvő megrendelés esetén a foglalkoztatottak száma is növekszik, ha csökken, akkor elkerülhetetlen a foglalkoztatottak számának csökkenése. Hozzátették: a vállalat arra törekszik, hogy ezeket a helyzeteket mind az üzleti érdekeit, mind a munkatársak érdekeit figyelembe véve oldja meg.

A társaság az elmúlt hetekben negyven kölcsönzött, határozott idejű szerződéssel rendelkező munkavállalót küldött el, de a kölcsönző partner tud nekik másik munkát biztosítani. A cég hangsúlyozta továbbá: nem fedi a valóságot, hogy milliárdos állami támogatást kaptak. A Jabil tájékoztatása szerint a tiszaújvárosi gyár 2014-ben kötött szerződést 380 millió forint állami támogatásra, amelyben 2014 és 2018 között a kezdő létszámhoz képest plusz 160 ember foglalkoztatását vállalta. Mivel a létszámtartási kötelezettségét a cég nem tudta tartani, 255 millió forintnál lezárta a szerződést, és a felvett támogatást kamattal együtt visszautalta az államnak — közölte a társaság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brazdilova: komoly potenciál van a szolgáltatások értékesítésében

ked szept 13 , 2016
A hazai dokumentumkezelési piac változásai a Xerox Magyarország számára is új stratégia kialakítását tették szükségessé. Ennek megfelelően a több mint 7,5 milliárd forintos éves forgalmat elérő vállalat idén átszervezte az üzleti folyamatait, és szorosabb együttműködést alakított ki a szlovákiai és a cseh Xerox leányvállalatokkal. Ennek megfelelően a három ország közös […]