A táblagépeknek annyi

1

tabletA második negyedévben 38,7 millió táblagépet értékesítettek a világpiacon a leválasztható billentyűzetű hibrid gépeket is beleértve, ami 12,3 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest – derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat hétfőn közzétett jelentéséből. A negyedévben értékesített táblagépek túlnyomó részén, 65 százaléka, mint rendesen, most is Android operációs rendszer futott. Az értékesítési rangsorban a második, 26 százalékkal az iOS operációs rendszer állt, a fennmaradó részt pedig a Windows szerezte meg.

Az Android annak ellenére, hogy hagyományosan vezeti a listát, az üzleti célra alkalmas táblagépek felé forduló piaci érdeklődés miatt fokról fokra feladja részesedését a Windows operációs rendszer javára. Ugyanez az oka annak is, hogy az értékesített táblagépeken belül rohamosan növekszik a leválasztható billentyűzetes hibrid gépek aránya – mutatott rá Jitesh Ubrani, az IDC mobileszköz-piaci elemzője. Elmondta: az Android jelenleg nehezen tud versenyezni az iOS és Windows hibrid gépekkel, de izgalmas 12-18 hónap elé nézünk ebből a szempontból, mivel a Google is hamarosan bemutatja az Android multi-tasking alkalmazásokat támogató új verzióját.

Ez is érdekes

One thought on “A táblagépeknek annyi

  1. Ezt én már régebben is tudtam.
    A keresztlányom kezében két hónap alatt kettőnek lett annyi. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tényleg egy kiskereskedelmi cég az egyik legértékesebb amerikai vállalat?

ked aug 2 , 2016
Átvette a negyedik legértékesebb amerikai vállalat címét az Amazon az Exxon Mobiltól a New York-i tőzsde hétfői kereskedésében – derült ki a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolójából. Az internetes kiskereskedelemmel foglalkozó Amazon árfolyama a reggeli kereskedésben 0,70 százalékkal 764,12 dollárra emelkedett, míg az Exxon Mobil olajvállalaté két százalékkal 87,13 dollárra esett, […]
Amazon