Nagyon szélessávval akarják talpra állítani Dél-Itáliát

euroMintegy százmilliárd eurót szán a fejletlen dél-olasz térségek gazdasági talpra állítására a római kormány többek között infrastrukturális befektetésekkel és a szélessávú internet bevezetésével. Mestertervként hirdette meg a nagyszabású gazdasági programot Matteo Renzi olasz miniszterelnök. Az olasz sajtó pedig rögtön a második világháború utáni Marshall-tervhez hasonlította a 20104-2020 között tervezett, mintegy százmilliárd eurós befektetést.

A tervek között szerepel a szélessávú internet országos kiépítése 2020-ig: ennek tizenkétmilliárd eurós költségéből ötmilliárdot magánbefektetők, a másik részét az olasz állam fizetné. A cél az, hogy az olaszok nyolcvanöt százaléka több mint 100 Mbps erősségű internetes összeköttetéssel rendelkezzen, kötelezően a közigazgatásban, oktatási intézményekben, bíróságokon és körházakban is. Roberto Saviano nápolyi író nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz azonnali beavatkozást sürgetve. Saviano úgy fogalmazott, Dél-Olaszországból mindenki elmenekül, még a maffia is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Utazási piacteret nyitott a Netrisk

sze aug 12 , 2015
Utazási szolgáltatások egyszerű összehasonlítását és megvásárlását lehetővé tévő szolgáltatással bővült a Netrisk.hu tevékenységi köre. Az online biztosítási alkuszcég két éve már bővítette kínálatát banki termékek összehasonlítását kínáló szolgáltatással. A társaság ezúttal – Utazasnet.hu néven – többek között utazási ajánlatok és kedvező árú repülőjegyek széles körű elérhetőségét biztosító piacteret nyitott. A […]

Friss, ropogós