A T-Systems fejleszti tovább a ZalaZONE tesztpályát

ZalaZoneA T-Systems Magyarország építi a zalaegerszegi járműipari tesztpálya speciális irányítási és informatikai rendszerét az Autóipari Próbapálya Zala (APZ) Kft. megbízásából.

A beruházás keretében a próbapálya területén megvalósul az autonóm járművek V2X kommunikációját biztosító hálózat tervezése, az 5G-s privát campus hálózat tervezése és az alapinfrastruktúra egy részének kiépítése (mindkettő 240 hektár területi lefedettséggel). Emellett a terület fizikai védelmét és a pályán történő biztonságos tesztelést szolgáló teljesen digitalizált kerítésvédelmi és kamerarendszer is kiépül. A 12-20 000 voltos tartományban működő elektromos hálózat tervezése és teljes kivitelezése – több kilométer hosszan – megújuló energiaforrásra is támaszkodva (több pályaelem önálló napelem-szigetről fog üzemelni), valamint a kiszolgáló rendszerek adatkapcsolatát biztosító optikai és réz kábelhálózat tervezése és kivitelezése, illetve a tesztpálya működését kontrolláló, magasan automatizált irányítóközpont tervezése és kivitelezése szintén része a szerződésnek. A nyílt uniós közbeszerzési eljárásban elnyert, nettó 1,249 milliárd forint értékű tender révén a létesítmény folyamatosan új technológiai megoldásokkal és szolgáltatásokkal gazdagodik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új, ingyenes szolgáltatást nyújt üzleti ügyfeleinek a Telenor

pén máj 7 , 2021
ShareTweetPinShareA céges mobileszközök egységes, megbízható kezelését, eszközmenedzsmentjét támogató Apple Business Manager szolgáltatás segítségével központilag beállíthatóak az eszközszabályozások, házirendek, és elérhetővé válnak különböző alkalmazáscsomagok. A Telenornál újonnan elérhető, díjmentes szolgáltatás segítségével a cégek új, és már használatban lévő Apple készülékei is vezérelhetők, ami jelentősen egyszerűsíti az egységes és biztonságos vállalati eszközhasználatot. […]
iPhone

És még ez is...