Információtechnológia céget alapít Románia piacvezető bankja

Banca Transilvania bankkártyaInformációtechnológia céget alapít a Románia legnagyobb pénzintézetének számító Banca Transilvania, amely elsősorban saját maga számára akar informatikai technológiát megtervezni és kivitelezni az új cég révén. A Code Crafters elnevezésű cég kezdetben 20 alkalmazottal indul, és a tervek szerint az év végéig várhatóan háromszor több személyt foglalkoztat. Első lépésként a Banca Transilvania csoport igényeit szolgálja ki, a számára szükséges informatikai technológiát gyártja le, majd később olyan a bankszférához közel álló más vállalatok számára is termékeket dolgoz ki, amelyek pénzügyi, biztosítási szektorban működnek.

Ömer Tetik, a Banca Transilvania vezérigazgatója elmondta, hogy sokat fektettek be a bank által használt információtechnológia fejlesztésébe, korábban ezeket más cégektől vásárolták, de most úgy döntöttek hogy ők maguk akarják elkészíteni a termékeket az új cég révén. Hozzátette, hogy a technológia segít növelni a bank működési hatékonyságát, termelékenységét és online szolgáltatásainak biztonságosságát. A bank közlése szerint az aktív ügyfeleik 75 százaléka (2,7 millió ügyfél) használja a pénzintézet digitális szolgáltatásait.

Tavaly a Banca Transilvania árbevétele 10 százalékkal, 4,3 milliárd lejre (1 lej 77 forint) nőtt a nyeresége 49 százalékkal, 1,7 milliárd lejre emelkedett 2020-hoz mérten.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Oroszországban korlátozták a hozzáférést az Instagramhoz

vas márc 13 , 2022
Korlátozta az Instagramhoz történő oroszországi hozzáférést pénteken az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor), miután a közösségi hálózat tulajdonosa, az amerikai Meta Platforms a szóvivője szerint engedélyezte a felszólítást az oroszokkal szembeni erőszakra. A Roszkomnadzor a főügyészség követelése alapján döntött a blokkolásról, miután az bírósági keresetet nyújtott be a Meta […]
orosz címer jelvény

Friss, ropogós