KEKKH: hasít az elektronikus anyakönyvi nyilvántartás

telefonTelefonos támogatóközpont segítségével és kisebb programhibák folyamatos javítása mellett zavartalanul működik a július elsején bevezetett elektronikus anyakönyvi nyilvántartási rendszer – számolt be a Közigazgatási Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) elnöke. Vetési Iván az elmúlt hetek tapasztalatairól szólva közölte: a 75 ügytípust és hat nyilvántartást kezelni képes rendszerben eddig százezer eseményt vagy anyakönyvi változást rögzítettek, és mintegy 27 ezer anyakönyvi kivonatot nyomtattak ki.

Az elektronikus anyakönyvet a több mint négyezer anyakönyvvezető 2 400 hivatalban, 3 300 munkaállomás mellett tölti. Bár a rendszerben általában délután jelentkeznek be a legtöbben, csütörtökön már reggel nyolc óráig harminchárom születési, kilenc házassági és öt halálozási anyakönyvi kivonatot rögzítettek – hangzott el. A teljes egészében európai uniós támogatásból, mintegy 920 millió forintból megvalósuló nyilvántartás költségeit részletezve Vetési elmondta: 412 millió forintot eszközbeszerzésre, csaknem százmilliót licencdíjakra fordítottak, az igazgatási koncepciós rendszerterv 77 millió forintba került, alkalmazásfejlesztésre 262 millió forintot fordítottak, az oktatási, minőségbiztosítási és kommunikációs kiadásokra pedig együttesen 64 millió forintot — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ifjú tolvajpalánta lopta el a mamlasz éjjeliőr laptopját

pén júl 25 , 2014
ShareTweetPinShareA szentendrei rendőrök rövid időn belül elfogták azt a húsz éves férfit, aki a sértett mellől tulajdonította el a laptopját. A sértett a rendőrök gyors intézkedésének köszönhetően néhány percen belül visszakapta a laptopját. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2014. július 23-án négy óra körüli időben egy férfi tett bejelentést arról, […]
tolvaj

És még ez is...