DVB-T: érdekes lenne, ha nem az Antenna Hungária nyerne

1

Egyetlen jelentkezőt, a jelenlegi szolgáltatót, az állami tulajdonban lévő Antenna Hungária Zrt.-t vette pályázati nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok lejáró üzemeltetési jogosultságának megszerzésére kiírt pályázaton – közölte az NMHH. Az eljárás következő szakaszaként a hatóság megkezdi az ajánlat tartalmi vizsgálatát, amelynek alapján várhatóan júniusban fog eredményt hirdetni. A pályázat nyertese a lejárattól számított tizenkét éven át üzemeltetheti majd a jelenlegivel megegyező technológiájú hálózatot, amelyen biztosítania kell, hogy a közszolgálati műsorok változatlan minőségben és a jelenlegi vevőberendezésekkel ingyenesen elérhetők maradjanak, legalább 98 százalékos lakossági lefedettséggel. A nyertesnek új, fejlettebb technológiájú hálózatokat is építenie kell, ahol előfizetéses szolgáltatásokat nyújt majd piaci megállapodások alapján.

Az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatokat jelenleg az Antenna Hungária üzemelteti és a MinDig TV-szolgáltatáscsaládon keresztül hasznosítja. A 2008-ban megszerzett jogosultság 2020 szeptemberében jár le.

One thought on “DVB-T: érdekes lenne, ha nem az Antenna Hungária nyerne

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csökkenő árbevétel mellett nyereséges negyedévet zárt a ZTE

pén máj 17 , 2019
ShareTweetPinShareCsökkenő árbevétel mellett nyereséges negyedévet zárt a ZTE mobil távközlési berendezéseket, eszközöket és szoftvereket gyártó kínai konszern március végén. A közzétett negyedéves beszámolójában a sencseni székhelyű vállalat közölte, hogy adózás utáni profitja 862,6 millió jüan (128,2 millió dollár) volt. Az egy részvényre hígított nyereség 0,20 jüan volt, szemben az egy […]

És még ez is...