A NAV online számlázóját közel hetvenezer vállalkozás használja

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat – közölte az adóhatóság.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a július 1-jétől bővült azoknak a számláknak a köre, amelyekről adatot kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Az online számla rendszer 2018-as bevezetésétől a NAV ingyenes számlázóprogramot (online számlázó) biztosít a gazdálkodóknak, amivel az online számlaadat-szolgáltatás automatikusan teljesíthető. A rendszer indulása óta eltelt mintegy két év alatt több mint 860 ezren sikeresen regisztráltak. A NAV online számlázóját pedig már csaknem hetvenezer vállalkozás használja. Az új mobilapplikációt két hónap alatt Androidra csaknem 14 ezren, míg iOS-ra mintegy hétezren töltötték le. A NAV online számlázó előnye, hogy nem kell telepíteni külön programot, nem foglal külön tárhelyet a számítógépen. Mint minden online megoldáshoz, a számlázó használatához is csupán internetkapcsolat kell. A biztonságos, gyors és ingyenes számlázás mellett a NAV fejlesztéseivel a július 1-jétől életbe lépett kiterjesztett adatszolgáltatás is könnyen teljesíthető, a rendszerbe épített automatizmusok ezt a feladatot elvégzik a felhasználók helyett – írja a NAV.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Németország kizárólag technológiai feltételeket szabna az 5G hálózatokra

csü aug 13 , 2020
Kizárólag technológiai követelményeket fogalmaz meg a 5G mobil hálózati rendszerek potenciális beszállítóival szemben a német szövetségi informatika-biztonsági hivatal, a Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI). A hivatal napokban publikált biztonsági katalógus-tervezete nem nevez meg egyetlen konkrét beszállítót sem potenciális kockázati tényezőként. Felsorolja viszont azokat a technológiai szempontokat és követelményeket, […]
Huawei