Németország kitart a Huawei mellett

BundesnetzagenturNem kell eleve kizárni a Huawei-t az újgenerációs mobilhálózatok (5G) németországi kiépítéséből a szövetségi távközlési szabályozó hatóság (Bundesnetzagentur) vezetője szerint. Jochen Homann nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy olyan szabályozási rendszert dolgoztak ki, amelynek révén csak “megbízható” technológiát használhatnak az 5G-hálózatok üzemeltetői. Ezért nem szükséges előre kizárni a Huaweit az ilyen beruházások lehetséges beszállítói közül. Németországban még nem hoztak végleges döntést az 5G-hálózatok kiépítéséről és üzemeltetéséről szóló szabályokról, és a Bundesnetzagentur még nem hozta nyilvánosságra a javasolt előírások katalógusát. Ugyanakkor Homann nyilatkozata egybevág a korábbi kormányzati állásfoglalásokkal, amelyek szerint hiba lenne előre kitiltani bármely céget a fejlesztésekből, és a helyes eljárás az, ha valamennyi lehetséges résztvevővel szemben komoly biztonsági követelményeket támasztanak.

Az amerikai kormány szerint a Huawei túlságosan közel áll a pekingi vezetéshez, és termékeinek alkalmazása az újgenerációs hálózatokban lehetőséget teremthet Kínának kémkedésre, vagy akár szabotázsra is. Ilyen megfontolások alapján döntött a brit kormány a napokban arról, hogy a helyi távközlési vállalatok 2021-től nem vásárolhatnak a kínai cégtől berendezéseket a nagy-britanniai 5G mobilhálózatok kiépítéséhez, és a már beépített eszközöket 2027 végéig el kell távolítani a távközlési rendszerekből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

GVH: minden rendben az elektronikus fizetések piacán

sze júl 22 , 2020
Jövő január 1-jétől valamennyi, online pénztárgépet használó kereskedő számára kötelezővé válik az elektronikus fizetések elfogadása; a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) melegen üdvözli, hogy a szabályozás egyenlő versenyfeltételeket biztosít a különböző elektronikus fizetési csatornák, például a bankkártyás, illetve az azonnali fizetési rendszerre épülő megoldások között. A versenyhivatal tavaly nyáron tette közzé a […]
Sárga csekk befizetés mobillal