A biztonságosan online vásárlás 9 pontja

shop

  1. Használjunk biztonságos jelszót – Ne használjuk ugyanazt a jelszót minden oldalnál. Online vásárlás esetében ez olyan, mint ugyanazt a kulcsot használni minden ajtó kinyitásához.
  2. Védjük a számítógépünket és a mobiltelefonunkat – Frissítsük rendszeresen vírusirtó szoftverünket és böngészőnket, mivel ezek a frissítések gyakran segítenek kiszűrni a veszélyes technológiákat, hamis weboldalakat, és figyelmeztetnek, illetve blokkolják azokat a próbálkozásokat, amelyek személyes adatlopáshoz vezethetnek.
  3. Óvakodjunk a gyanús e-mailektől és linkektől – Legyünk figyelmesek, amikor olyan e-mailt kapunk, ami látszólag a bankunktól, a hatóságoktól vagy éppen a PayPaltől jön. Sose kattintsunk olyan linkekre, ami azt kéri, hogy osszunk meg személyes, pénzügyi információkat.
  4. Használjunk biztonságos fizetési módszereket – Használjunk biztonságos fizetési módszereket, amelyek nem osztanak meg pénzügyi vagy személyes információkat az online vásárlás során.
  5. Sose adjunk ki információt a bankkártyánkról emailen
  6. Csak jó hírű weboldalakról és kereskedőktől vásároljunk – Az e-kereskedők azzal tudják építeni jó hírüket, hogy vásárlóik elégedettek velük. A vásárlók értékelésének minősége garancia arra, hogy valóban azt kapjuk, amit rendeltünk. Ellenőrizzük kétszer vásárlásunk minden részletét, és amikor végeztünk, jelentkezzünk ki a weboldalról. Ellenőrizzük a bank és a bankkártya kivonatát alaposan az online vásárlás után, hogy megbizonyosodjunk arról, minden rendben van a pénzügyi részletekkel.
  7. Csak jó hírű oldalakról töltsünk le applikációkat – Ahhoz, hogy megbizonyosodjunk mobileszközeink védelméről és biztonságáról, csak olyan applikációkat használjunk, amelyek ismert és hivatalos oldalakról származnak.
  8. Ha egy csalás áldozatául esünk, azonnal jelentsük – Ha véletlenül ilyen történik, azonnal cseréljük le az összes jelszavunkat, amelyeket illetéktelen kezekbe kerülhettek, és jelentsük az estet a megfelelő hatóságnak.
  9. Szűrjük a kéretlen leveleket – Az online bűnözés elleni harc legegyszerűbb lépése a megelőzés. Kapcsoljuk be e-mail fiókunk spamszűrőjét, és a kéretlen e-mailek számának csökkenésével arányosan a rizikófaktor is csökkenni fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hosszabb löketű robotok az ABB-től

hét jún 23 , 2014
Az ABB Európa legnagyobb automatizálási szakvásárán, az „Automatica 2014-en” mutatta be az IRB 1200 nevű robotcsaládot, amely a cég legújabb fejlesztése a kisméretű ipari robotok terén. Az új eszközök 15%-kal kisebbek és 10%-kal gyorsabbak, mint az elődeik. Az új ABB robotnál nincs ofszet (eltolás) a 2-es tengelynél, így hosszabb a […]

Friss, ropogós