Hosszabb löketű robotok az ABB-től

robotAz ABB Európa legnagyobb automatizálási szakvásárán, az „Automatica 2014-en” mutatta be az IRB 1200 nevű robotcsaládot, amely a cég legújabb fejlesztése a kisméretű ipari robotok terén. Az új eszközök 15%-kal kisebbek és 10%-kal gyorsabbak, mint az elődeik. Az új ABB robotnál nincs ofszet (eltolás) a 2-es tengelynél, így hosszabb a lökete, mint a rivális termékeké. E tulajdonságnak köszönhetően a robot a munkadarabhoz nagyon közel telepíthető, és így is működőképes. A hosszabb löket egyik speciális előnye, hogy sokkal kompaktabb kiépítést tesz lehetővé olyan elrendezésnél, ahol a robotot kis cellán belül a plafonra szerelik, mint például az elektronikai iparban a gépi megmunkálási és a polírozási alkalmazásoknál.

Az IRB 1200-nek külső kialakítása nem egyszerű „kozmetikai beavatkozás”. A robot sima felülete megkönnyíti a robot tisztántartását, és alkalmassá teszi olyan igényes környezetekben történő munkavégzésre is, mint például CNC gépek kiszolgálása vagy élelmiszeripari anyagmozgatás. Most először nyílik lehetőség arra is, hogy mind az elektromos, mind a pneumatikus táphálózatokat a robot oldalán lévő portokon vagy a robot alján található opcionális csatlakozáson át lehet a robothoz kapcsolni. Ezek az új tulajdonságok jelentős munkatér-megtakarítást kínálnak a vevők számára. A robot beágyazott Ethernet porttal is rendelkezik, így könnyen integrálható más berendezésekkel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre több bátorság kell a számítógép-használathoz

hét jún 23 , 2014
Annak híre, hogy a GameOver Zeus rosszindulatú szoftver ugyanabban a kiberfenyegetési kampányban együttműködik egy zsaroló programmal (ransomware-rel), a Cryptolockerrel, sok emberben pánikot váltott ki, mivel ez a vírus duó nagy veszélyt jelent, és a szakértők figyelmeztetése szerint komoly pénzügyi veszteségeket okozhat. A GameOver Zeus pénzügyi információkat lop, és ha nem […]

Friss, ropogós