Gigantikus részvénykibocsátásra készül az Alibaba

alibabaAz Egyesült Államok eddigi valószínűleg legnagyobb nyilvános részvénykibocsátására készül az Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata; a kínai cég már benyújtotta az ehhez szükséges dokumentumokat az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottságnál.

Az Alibaba, amelyet az eBay, az Amazon és a Google egyfajta óriás ötvözeteként szoktak jellemezni, hivatalosan egymilliárd dolláros jegyzésre számít, ám a végösszeg az elemzők várakozása szerint meghaladhatja a Facebook által 2012-ben besöpört 16 milliárd dollárt is. A cég nem közölte, hogy pontosan hol kíván tőzsdére menni, a kibocsátás esélyéért a Nasdaq és a NYSE verseng egymással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Cisco startupoktól várja a megváltást

pén máj 9 , 2014
A Cisco nemzetközi versenyt hirdet startup vállalkozások számára. A megmérettetés célja, hogy katalizálja és felgyorsítsa az olyan technológiák és termékek fejlesztését, amelyek hozzájárulnak az Internet of Things (IoT), azaz a hálózatba kapcsolódó eszközök piacának növekedéséhez és fejlődéséhez. A versenyre magyar cégek jelentkezését is várja a Cisco, elsősorban az alkalmazásfejlesztés, analitika, […]
startup

Friss, ropogós