Németország kizárólag technológiai feltételeket szabna az 5G hálózatokra

HuaweiKizárólag technológiai követelményeket fogalmaz meg a 5G mobil hálózati rendszerek potenciális beszállítóival szemben a német szövetségi informatika-biztonsági hivatal, a Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI). A hivatal napokban publikált biztonsági katalógus-tervezete nem nevez meg egyetlen konkrét beszállítót sem potenciális kockázati tényezőként. Felsorolja viszont azokat a technológiai szempontokat és követelményeket, amelyeket a mobil hálózati üzemeltetőknek figyelembe kell venniük berendezések beszerzésekor és hálózati infrastruktúra kiépítésekor. A BSI a katalógusban tételesen felsorolt feltételek alapján engedélyezi vagy utasítja majd el adott berendezések és technológiák alkalmazását az 5G hálózatok kiépítésében.

A BSI feltételrendszere részét képezi majd az új távközlési törvénynek. A távközlési törvény a lap szerint egyúttal bevezeti majd a „politikai megbízhatóság” kategóriáját is, vagyis ki lehet majd zárni beszállítókat hálózatfejlesztési projektekből abban az esetben is, ha a hivatal engedélyt adott ugyan a berendezéseik és technológiáik használatára, de a kancellária, a külügyminisztérium, a belügyminisztérium és a gazdasági minisztérium egyaránt kifogást emelt ellene. Ilyen általános megbízhatósági aggályok miatt zárta ki az Egyesült Államok és Nagy-Britannia a Huawei hálózatiberendezés-gyártó vállalatot az 5G mobil hálózati fejlesztési projektekből. A német hivatalos álláspont azonban nem eleve elutasító egyetlen konkrét beszállítóval szemben sem. A kancellária, a gazdasági minisztérium és a közlekedési minisztérium szerint ugyanis minden beszállítóra ugyanazokat az értékelési szempontokat kell alkalmazni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön az új Philips 279C9 monitor

pén aug 14 , 2020
Az MMD a Philips monitors márka licencpartnere bemutatta az új Philips 279C9 LCD képernyőt, a 27 hüvelykes (68,47 cm) monitort. Az új monitor egy káva nélküli kialakítású modell, amelynél a képernyőt körbevevő keret elhagyása hatalmas képet és ezzel párhuzamosan zökkenőmentes többmonitoros elrendezések lehetőségét eredményezi. A modell C-típusú USB csatlakozóval rendelkezik, […]
Több képernyő

És még ez is...