E-ticket: vége lehet a csalásoknak

Sokan még mindig a közösségi médián keresztül próbálnak túladni a feleslegessé váló tikettjeiken, azonban ez az ellenőrizetlen módszer visszaélésekre ad lehetőséget (lásd keretes). A TIXA online jegyáruház és a Tickething netes jegypiactér együttműködése ezen az anomálián próbál segíteni.

A TIXA és a Tickething a visszaélések kiküszöbölése és a biztonságos jegy-újraértékesítés érdekében kötött partneri együttműködést. A felek új rendszert alakítottak ki a TIXA-n vásárolt jegyek újraértékesítésére: amennyiben valaki feleslegessé vált belépőjét a Tickethingen keresztül eladja, akkor a TIXA az eredeti jegyet érvényteleníti, és teljesen új jegyet állít ki az új vevőnek. „A TIXA-val való együttműködésünknek két fontos előnye van. Egyrészt azok, akik magánszemélytől veszik meg jegyüket, teljesen új, személyre szóló jegyet kapnak, az eladó eredeti jegyét a TIXA érvényteleníti, így a visszaélés lehetősége teljesen kizárt. Másrészt az új rendszer a jegyértékesítőknek is kedvez, hiszen a Tickething az eladást követő első munkanapon már továbbítani fogja ez eladónak a jegyek árát, nem kell visszatartania azt az eseményt követő első munkanapig” – fogalmazott Töreky Bence, a Tickething ügyvezetője.

Így élnek vissza a jegyeladással
1. A csaló vesz egy e-ticketet például egy fesztiválra.
2. Készít egy-két kamu Facebook profilt.
3. Meghirdeti a kamu Facebook profillal fesztiválos jegycsere csoportokban, az eladó jegyet.
4. Utalással vagy sajnos sokszor személyes találkozó során eladja ugyanazt az e-ticketet rengeteg embernek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Teljes lemeztitkosítást biztosít az új Kingston SSD

hét ápr 23 , 2018
A Kingston Digital Inc. bemutatta új UV500-as SSD termékcsaládját, amely a vállalat első, teljes lemeztitkosítást biztosító 3D NAND-kompatibilis SSD-je. Nagyteljesítményű, Marvell 88SS1074-es vezérlővel dolgozik, 3D NAND flash memóriával kombinálva pedig 520 MB/s olvasási és 500 MB/s írási sebességet nyújt, ami tízszer gyorsabb egy 7200 RPM-es merevlemeznél. Az SSD a meglévő […]
Kingston