A kkv-k ötöde tervez beruházást: nem az informatikai fejlesztések az elsődlegesek

A kis- és középvállalkozások (kkv) ötöde tervez beruházást a következő egy évben, a legnagyobb beruházók pedig az agrárvállalkozások és a magasabb árbevétellel rendelkező kkv-k lesznek – derült ki a Budapest Bank kutatásából.

A vizsgálat eredményeiből kiderült: az elkövetkezendő 12 hónapban a cégek leggyakrabban harmincmillió, átlagosan 109 millió forintot költenek beruházásra, a tavalyi 102 millió forint után. A válaszadók nyolcvan százaléka négy és 230 millió forint közötti értékben tervez beruházást. A kisebb összegű ráfordításokat főleg elhasználódott berendezés miatt tervezik, míg a nagy értékű, százmillió forint feletti beruházások mögött jellemzően a kapacitásbővítés áll. A beruházó vállalkozások 48 százaléka gép- vagy berendezés beszerzésébe fogna, amit továbbra is a gépjárművek, haszonjárművek beszerzése, az ingatlanépítés és felújítás, valamint az informatikai eszközök vásárlása követ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lekésett az adategyeztetésről? Segít a Telenor

hét júl 3 , 2017
Mivel a Telenor rendes, ezért betartja a feltöltőkártyás adategyeztetésre vonatkozó törvényi előírásokat, ám jól felfogott üzleti érdekei miatt segíteni is kíván ügyfeleinek megtartani hívószámukat és egyenlegüket. Ezért többféle megoldást is kínálnak hívószámuk és egyenlegük visszaállítására azoknak a feltöltőkártyás ügyfeleiknek, akik a június 30-i határidőig nem egyeztették adataikat, és akiknek kártyáját […]