Libri-Shopline Nyrt. lett a Shopline

sperderzoltanLibri-Shopline Nyrt.-re változik a Shopline-webáruház cégneve, erről döntött a Libri és a Shopline könyvkereskedelmi  cégek egyesülésével létrejött cég pénteki közgyűlése. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett jegyzőkönyv szerint a közgyűlés megválasztotta a társaság új tisztségviselőit. Az öttagú igazgatóság elnöke Spéder Zoltán, a háromtagú felügyelő bizottság elnöke Lantos Csaba lett. Utóbbi az audit bizottság elnöki tisztét is betölti. A társaság pénzügyi vezetője Kádár Tibor lett. A Bookline könyves webáruházat üzemeltető Shopline-webáruház Nyrt. és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. tavaly májusban jelentették be a cégcsoportok összevonását. A tranzakciót decemberben jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal,  az idén januárban pedig a cégbíróság is bejegyezte — írja az MTI.

Veszteségesek, ha egyesülnek
A Shopline-webáruház Nyrt. nettó árbevétele 2012-ben 4,1 milliárd forint volt a BÉT honlapján közzétett adatok szerint. A tőzsde „T” kategóriájában szereplő társaság 2013 első kilenc hónapjában 2,5 milliárd forint árbevételre tett szert, ami 3,7 százalékkal meghaladja az előző év azonos időszakában elért eredményt, és 80 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárta az első háromnegyed évet. A 34 üzletet és internetes áruházat is működtető Libri Könyvkereskedelmi Kft. a 2012-es évet 7,8 milliárd forint árbevétel mellett 250 millió forint adó utáni veszteséggel zárta a nyilvánosan elérhető adatok szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kijavíttatta feltörhető kasszáit az Alt Cash

szo febr 8 , 2014
ShareTweetPinShareKijavította a hiányosságokat és újra benyújtja engedélyeztetésre a SAM4S kasszákat az Alt Cash Kft. – nyilatkozta társaság vezetője. A társaság a megújított pénztárgép hibáinak kijavításában és auditálásában a 17 kasszaengedéllyel rendelkező Laurel Számítástechnikai Kft. segítségét kérte. Megszüntettük azokat a műszaki hiányosságokat, amelyek miatt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta a […]

És még ez is...