Számhead: szoftverfejlesztésbe vágta a fejszéjét a Számhead

gyogyszerGyógyszertári informatikai rendszert fejleszt közel 450 millió forintból a Számhead Kft., a informatikai hálózatok építésével foglalkozó cég a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 313 218 001 forint uniós támogatást nyert . A közlemény szerint a magyarországi közforgalmú gyógyszertárak részére alakítanak ki a tervek szerint 2015 végére egy innovatív megoldásokat tartalmazó, költséghatékony, felhő technológián alapuló működéstámogató informatikai megoldást. A Számhead rendszere biztosítja a modern gyógyszertári rendszerektől elvárható összes funkciót, elősegíti a gyógyszertári készletek optimalizálását és kiemelt figyelmet fordít a rendszerben tárolt adatok biztonságos kezelésére.

Az új rendszer a gyógyszertármenedzsment feladatok teljes körét lefedi, ideértve többek között az értékesítéshez kapcsolódó funkciókat, valamint a gyógyszertár és az OEP közötti elektronikus kapcsolatok kezelését is – közölték. A projekt végrehajtásának különböző szakaszaiban az előzetes tervek szerint a Számhead több mint 15 munkatársa fog részt venni, de rajtuk kívül az egyes feladatok végrehajtásába alvállalkozókat, illetve megbízott kutatókat és fejlesztőket is bevonnak. A 31 dolgozót foglalkoztató társaság árbevétele tavaly nettó 1,255 milliárd forint volt, 2014-re hét-tíz százalékos növekedést terveznek — írja az MTI.

Az 1990-ben alakult Számhead korábban, mint infrastruktúra üzemeltető volt ismert, a társaság honlapja szerint 2011 végéig több mint 2800 négyzetméter hasznos géptermi területet épített és üzemeltetett. A társaság honlapján a szolgáltatásaik között nem szerepel a szoftverfejlesztés. Hát, jobb későn, mint soha…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.