Egyre jobban vágyunk az új technológiák után

pc-eladasA Samsung Techonomic Index 2015 elnevezésű kutatása a magyarok vásárlási terveiről azt állapította meg, hogy honfitársaink kifejezetten vágynak az új technológiát megtestesítő termékekre. Legtöbben, a megkérdezettek huszonhárom százaléka mobiltelefont tervez venni az elkövetkező három hónapban, tizennégy százalék valamilyen takarítóeszközt, tizenhárom százalék pedig új tévét venne. Ha az idei adatokat összehasonlítjuk a tavalyiakkal, azt látjuk, hogy leginkább a takarítóeszközök és a konyhai eszközök iránt nőtt a kereslet (öt százalékponttal nőtt mindkét termékkategóriában), de mobiltelefont is jóval többen terveznek vásárolni, mint 2014-ben (négy százalékpontos emelkedés). A magyar vásárlók a legtöbb pénzt tévére, illetve számítógépre, laptopra szánnak. Tévék esetében átlagosan 115 ezer forintot, számítógépek, laptopok esetében pedig átlag 114 ezer forintot terveznek költeni. Táblagépre átlagosan 67 ezer forintot, míg mobilra átlag 61 ezer forintot kívánnak költeni.

Fogyasztói bizalom… hááát…
A Samsung felmérte mennyire bizakodók vagy óvatosak a magyarok a személyes anyagi helyzetük alakulását illetően. A kutatás szerint a magyarok két, nagyjából egyenlő nagyságú csoportra oszlanak: ugyanannyian optimisták, mint ahányan pesszimisták. Majdnem ugyanannyian várnak javulást (huszonnyolc százalék) a következő tizenkét hónapban, mint ahányan rosszabbodásra számítanak (huszonkilenc százalék). A válaszadók közel egyharmada stagnálást jósol magának. Az egyetlen szignifikáns különbség a legpesszimistábbak és a legoptimistábbak aránya között van: előbbiek közel kétszer annyian (kilenc százalék) vannak, mint az utóbbiak (öt százalék).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Adattörlő féreg az élen

ked júl 28 , 2015
Az ESET mérései alapján júniusban az undormányos kártevők mezőnyének élére a Win32/Bundpil féreg lépett, amely különösen veszélyes, hiszen külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes, így a meghajtókról mind a futtatható, mind pedig a mentési Backup állományokat törölheti. A lista szégyenfoltja, a kártevők alja, az Autorun vírus újra visszatért. A […]
vírus