Elkelt a lejtmenetben lévő XAPT

A német Cosmo Consult csoport megvette az XAPT Solutions Kft.-t és annak román leányvállalatát. Az akvizícióval a magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik a magyar és román piacról, a vállalkozások jogfolytonosan, de a Cosmo Consult neve alatt, kibővült portfólióval működnek tovább. A Cosmo Consult korábban Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Spanyolországban is vásárolt fel a profiljába tartozó cégeket.

A Xapt Hungary Kft.-t 2000-ben alapította Schvarcz Zoltán, aki abban az évben hozta Magyarországra a dán fejlesztésű Dynamics AX (korábbi nevén Axapta) vállalatirányítási rendszert, ami később a Microsoft ERP portfolió része lett. Az alapítás utáni nyolcadik évben már egy három milliárd forintos árbevételű társasággá nőtte ki magát a vállalkozás. Ugyanebben az évben felvásárolták a társaságot. A tulajdonosok az osztrák New Frontier Investment AG 38,75, a New Frontier Holding Gmbh 12,25, az orosz TechnoServ Consulting LLC 12,25, és az alapító egyszemélyes tulajdonában álló Ardbeg Zrt. 36,75 százalékos tulajdoni arányban. Négy évvel később megvették az LLP Csoport Microsoft Dynamics üzletágát. Az LLP román és bolgár irodájának átvételével a régióban is terjeszkedni kezdtek. A társaság az amerikai kontinensen is jelen van, irodát nyitottak Kanadában és az Egyesült Államokban. A 2017 októberében alapított Xapt Solutions Kft. tualjdonosai a New Frontier Investment AG 50, a TechnoServ Consulting LLC 12,25, valamint az Ardbeg Zrt.-n keresztül Schvarcz, 36,75 százalékos részesedéssel. Az Xapt Hungary Kft. a 2015-ös csúcsév után egyre gyengébb eredményeket ért el, az Xapt Solutions Kft. pedig megalapítása óta veszteséges, lásd táblázatunk! (Próbáltuk megérdeklődni a durva visszaesés okát, amint választ kapunk, közöljük. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre vannak, akik tesznek valamit a munkavállalók digitális kompetenciájának fejlesztéséért

csü szept 26 , 2019
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) együttműködési megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ), valamint a Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével (VDSZ). Az együttműködések keretében a két szakmai szervezet tagjai jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a társaság által felügyelt, Európai Számítógép-használói Jogosítvány (ECDL) megszerzésére irányuló képzésen. […]