Kétmilliárd dollárért vette meg az Intel a Habana Labs nevű izraeli startupot

2

A világ vezető mikroprocesszor-gyártó vállalata, az Intel bejelentette hétfőn, hogy kétmilliárd dollárért (közel hatszázmilliárd forintért) megveszi a Habana Labs nevű izraeli technológiai start up céget, amelynek szakterülete a mesterséges intelligenciát vezérlő mikrochipek fejlesztése.

A Habana továbbra is Izraelben marad független üzleti egységként az eddigi vezetéssel, és úgynevezett programozható mélytanulás-gyorsítókat fog fejleszteni az adatbázisok számára. A két cég együttműködésének új szervezeti modellje hozzáférést biztosít a Habana számára az Intel mesterségesintelligencia-kapacitásaihoz, a szoftverekhez, algoritmusokhoz és kutatásokhoz, ami lendületet adhat a Habanának a termékfejlesztésben. Avigdor Willenz, a Habana elnöke az Intel vezető üzleti tanácsadója lesz. A Habana Labsot 2016-ban alapította David Dahan és Ran Haluc. A vállalkozás a mesterséges intelligencia segítségével a chipek adatfeldolgozási teljesítményét növeli, s csökkenti energiafogyasztásukat, valamint előállításuk költségeit. A startup cég Izraelben Tel-Avivban és Cezáreában, az Egyesült Államokban San Joséban, Kínában Pekingben és Lengyelországban Gdanskban is működtet helyi egységeket. Világszerte százötven embernek ad munkát. Az Intel Capital, az Intel amerikai chipgyártó cég befektetési ága 75 millió dollárral finanszírozta a Habana Labs indulását.

Izraelben az Intel chipgyártó vállalat a magánszektor legnagyobb munkáltatója, gyárai és fejlesztési központjai vannak, s néhány évvel ezelőtt több mint 15 milliárd dollárért (közel 4500 milliárd forintért) megvásárolta a Mobileye nevű izraeli közlekedéstechnológiai high-tech vállalatot is.

2 thoughts on “Kétmilliárd dollárért vette meg az Intel a Habana Labs nevű izraeli startupot

  1. 2 milliárd dollár az nem éppen “közel háromszázmilliárd forint”, hanem 589 milliárd Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

GREATEST HITS 2019 – AZ ÓÉV LEGJEI

ked dec 31 , 2019
Hagyományosan az év végi értékelést a szerkesztőségek úgy készítik, hogy a szerkesztők és az újságírók összeírják a javaslataikat, a főszerkesztő oszt-szoroz, átlagol, azután kihirdeti az általa jónak talált sorrendet. Nálunk ez idén sem így történt: a felelős szerkesztő nekiült, és visszatekintett az elmúló évre. Munkasikereket, boldog új évet kívánok mindannyiunk […]
szilveszter