A belga Bpost-tal tárgyalnak a posta eladásáról Romániában

roman-postaElfogadták a román hatóságok a belga Bpost nem kötelező érvényű ajánlatát a román posta többségi részvénycsomagjának megvásárlására, így a felek tárgyalásokat kezdenek – közölte kedden a román távközlési minisztérium. A privatizációs bizottság úgy ítélte meg, hogy a belga vállalat teljesítette a privatizációs kiírásban megszabott feltételeket, és elfogadta a nem kötelező érvényű ajánlatot. Egyedül a belga vállalat érdeklődik a román állami cég 51 százalékos részvénycsomagja iránt. A román posta vezetői a Hotnews.ro hírportállal közölték, hogy június végére várják a belgák kötelező érvényű ajánlatát.

A nem kötelező érvényű ajánlat elfogadása azt jelenti, hogy a belgák immár konkrét adatokhoz hozzáférve tárgyalnak a román posta vezetőségével a vállalat helyzetéről, majd ajánlatot tesznek a többségi részvénycsomag megvásárlására. Addig is a román távközlési minisztérium a román posta adósságait részvényekké akarja átalakítani, hogy növelje vonzerejét. Ezt a keddi közleményben is megerősítette a szaktárca.

Románia kormánya december közepén döntött arról, hogy elkezdi a posta privatizációját. A vállalat részvényeinek 75 százaléka a távközlési minisztérium birtokában van, további 25 százalék a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok tulajdonosainak kárpótlására létrehozott Proprietatea pénzügyi alapé. A román hatóságok 2013-ban is megpróbálták privatizálni a postát, de akkor nem érdeklődött iránta senki sem — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már a tableteladások sem a régiek

csü febr 5 , 2015
A tabletek 2010-es piaci megjelenése óta a tavalyi negyedik negyedévben csökkent első alkalommal a táblagépek forgalma — derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat negyedéves piaci elemzéséből. A negyedik negyedévben 76,1 millió táblagépet és leválasztható billentyűzetes (2-in-1) készüléket értékesítettek a világpiacon, 3,2 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel […]

Friss, ropogós