A Huawei szerint csökken az amerikai szankciók hatása

Eric Xu HuaweiA Huawei Technologies Co. Ltd. becslése szerint a 2022-es bevételei nem csökkentek tovább, ami -szerintük- arra utal, hogy az amerikai szankciók miatti forgalomcsökkenés megállt — írja a Reuters.

Annak ellenére, hogy az eladások mindössze 0,02 százalékkal nőttek, Eric Xu, a társaság elnöke bizakodó: „Az amerikai korlátozások most már az új normális helyzetünk, és visszatérünk a szokásos üzletmenethez” – írta Xu a munkatársainak címzett és a média számára közzétett levélben. Xu szerint az idei évre 636,9 milliárd jüan (91,53 milliárd dollár) bevételt várnak. Ez aprócska, gyakorlatilag elhanyagolható növekedést jelent 2021-hez képest, amikor a bevétel 636,8 milliárd jüant ért el. Xu levelében nem tett említést a Huawei nyereségességéről. (Nagy valószínűséggel csökkent, mert különben nyilvánosságra hozták volna. A -szerk- meg.) A vállalat jellemzően a következő év első negyedévében hozza nyilvánosságra teljes éves eredményeit.

2019-ben az amerikai Trump-kormányzat nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva kereskedelmi tilalmat rendelt el a Huawei ellen, amely megtiltotta a vállalatnak, hogy az Alphabet Inc Androidját használja új okostelefonjain, más kritikus amerikai eredetű technológiák mellett. A szankciók hatására a mobilkészülékeinek eladásai durván zuhanni kezdtek. A vállalat emellett elvesztette a hozzáférést kritikus alkatrészekhez, ami megakadályozta, hogy a HiSilicon chiprészlegén belül, az okostelefonokba szánt processzorcsaládját továbbfejlessze.

A vállalat továbbra is a Nokia és az Ericsson konkurenciájaként működő hálózati berendezésekkel foglalkozó részlegén keresztül termel bevételt. Emellett felhőalapú számítástechnikai részleget is működtet. A vállalat a szankciók életbe lépése körül kezdett befektetni az elektromos járművek (EV) ágazatába, valamint a zöld technológiákba. „Lehet, hogy a makrokörnyezet tele van bizonytalansággal, de abban biztosak lehetünk, hogy a digitalizáció és a dekarbonizáció az előre vezető út, és ezek jelentik a jövőbeli lehetőségeket” – írta Xu.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MediaMarkt: ezek voltak 2022 legkeresettebb műszaki cikkei

szo dec 31 , 2022
Az elmúlt évhez hasonlóan a televíziók, a notebookok és a háztartási nagygépek voltak a legkelendőbbek, azonban az elektromos rollerek, a vezeték nélküli fülhallgatók és az instant kamerák termékcsoportjai mutatta a legnagyobb volumenű fejlődést 2022-ben. Bár év végére jelentősen drágultak piaci szinten a termékek az előző évhez képest, még így is […]
MediaMarkt

És még ez is...