5G-s ipari hálózatát a Foxconn komáromi gyárában

FoxconnFél éves tesztidőszak után élesben működik az ország első élő ipari 5G magánhálózata a Foxconn komáromi gyárában a Vodafone hálózatán az Ericsson eszközeivel – jelentették be.

Tálos Péter, a Foxconn alelnöke elmondta, az üzemben az 5G-s hálózat alkalmazásával kábelek nélkül végzik el a szervertornyok és a PC-k kiszállítás előtti, terheléses tesztjét, valamint az 5G támogatja a kiterjesztett valóságot használó szemüveges alkalmazásokat. Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese emlékeztetett arra, hogy elsőként Magyarországon másfél éve tették lehetővé az 5G kereskedelmi felhasználását és szintén elsők az ipari felhasználásban. A társaság folyamatosan keresi azokat a termékeket és szolgáltatásokat, melyek a vállalkozások digitalizációját, hatékonyságuk és versenyképességük növelését szolgálják – tette hozzá. A Foxconn gyára ötmilliárd forintos bővítés előtt áll, mellyel két ütemben 6500, illetve 11 ezer négyzetméteres raktárbázist hoznak létre, mellyel öt egységre bővül a Foxconn komáromi telephelye – mondta el Tálos.

A tajvani tulajdonú Foxconn komáromi gyárában többek között mobil bázisállomásokat és felhőszolgáltatáshoz használható berendezéseket gyártanak a világ vezető márkáinak és szolgáltatóinak. A komáromi üzemben 550 főt foglalkoztatnak, a társaság árbevétele 2019-ben 450, 2020-ban 550 milliárd forint volt, a termékek túlnyomó részét exportálták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ecommerce Hungary tagja lett a Vivre

vas jún 13 , 2021
A Vivre online lakberendezési áruház belépett az Ecommerce Hungary szövetségbe, hogy a tagsággal és a vezetőséggel együtt segítse a magyarországi elektronikus kereskedelem fejlődését. A szövetség legutóbb a koronavírus-járvány kapcsán kezdeményezett egyeztetést az Operatív Törzzsel a magyar webshopok érdekében. Az idén kilencéves Vivre eddig összesen 1,1 millió vásárlót szolgált ki a […]
Andrei Stanescu Vivre