A magyar polgárok egymilliárddal segítenek a Continentalnak

Lóránd Balázs ContinentalBővíti kutatás-fejlesztési központjainak kapacitását a Continental Automotive Hungary Kft.; a 4,2 milliárd forintos beruházáshoz a kormány egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A német tulajdonú Continental a világ valamennyi nagy autóipari gyártója számára magas minőségben állít elő a menetbiztonsági rendszerekhez kapcsolódó szenzorokat. A vállalat mostani új, high-tech beruházása a mesterséges intelligencia és a szoftverfejlesztéséhez kapcsolódik, amelyben új szenzorok és a hozzájuk kapcsolódó funkciók kifejlesztése zajlik. Mindez annak érdekében történik, hogy a kifejezetten magasan automatizált vezetés alapjai minél előbb létrejöhessenek, és ebben a magyar mérnököknek minél nagyobb szerepük lehessen – fogalmazott a miniszter. Lóránd Balázs, a magyar leányvállalat Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjának vezetője a vállalat jövőképéről elmondta, az utakon olyan járművek fognak közlekedni, amelyek intelligenciája már képes lesz a lehetséges baleseteket megakadályozni, így nem lesznek közúti halálesetek. Ennek a megvalósításában Magyarországnak fontos szerep jut: a veszprémi fejlesztő központjuk közlekedésbiztonsági eszközöket gyárt, a budapesti mesterséges intelligencia fejlesztési központban pedig a mesterséges intelligencia felhasználásával okos szenzorok, kamerák továbbfejlesztésére fókuszálnak. Ezek a megoldások vezetnek majd el az önvezető autók létrehozásához – tette hozzá.

A nyilvános cégadatok szerint a Continental Automotive Hungary Kft. árbevétele tavaly mintegy 336 milliárd forintra nőtt, az előző évi 329 milliárdról. A cég főként exportra termel, az ebből származó nettó árbevétele 263 milliárd forintról 276 milliárdra emelkedett 2020-ban. A belföldi értékesítés viszont 65 milliárdról 60 milliárd forintra csökkent. A cég valóban rászorul a magyar polgárok milliárdos támogatására, hiszen az adózás utáni vesztesége hatmilliárd forintról húszmilliárd fölé nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Háromnapos képzéssel lábalhatnak ki a gödörből az építőipari kivitelezők

hét jún 28 , 2021
Európai uniós forrás felhasználásával digitális képzést szerveztek az építőipari kivitelezők számára, hogy támogassák a mikrovállalkozások fejlődését, a korszerű technológia térnyerését az ágazatban – közölte az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ). Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke ismertette, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében ötvenmillió forint felhasználásával az Informatikai, […]
IPOSZ - IVSZ képzés