Akár a Jézus korabeli Jeruzsálemben is túrázhatunk

A virtuális valóság (VR) technikájával mutatja be a Jézus korabeli Jeruzsálemet a város helytörténeti kiállítóhelye, a Dávid-torony Múzeum – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű honlap szerdán.

Az izraeli régészeti hatóság (IAA) szakembereinek segítségével elkészített számítógépes szimuláció újrateremti a kétezer évvel ezelőtti város utcáit és nevezetes épületeit, köztük a zsidók Szentélyét, ahol a keresztény hagyomány szerint Jézus is tanított. Ekkoriban, a Róma kegyéből i.e. 37-től i.sz. 4-ig uralkodó Heródes idején fénykorát élte a város, hatalmas építkezések zajlottak mind Jeruzsálemben, mind az egész országban. Új kikötőváros épült Caesarea néven, és hatalmas sivatagi erődítmény Maszada néven a Holt-tengernél. A régmúlt kor szimulációját a Lithodomos nevű ausztrál startup hozta létre a lehető legnagyobb pontosságra törekedve. Hasonló projektek születtek korábban már Rómában, Athénban, Londonban és más városokban is. A VR-szemüveges túrán a jeruzsálemi utcákon idegenvezetők kísérik a látogatókat, akik kilenc különösen fontos pontot tekinthetnek meg. Esténként a Dávid-torony Múzeum fényjátékokkal is várja a közönséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Folytatódnak a Google vállalkozásoknak szóló képzési programjai

pén szept 7 , 2018
ShareTweetPinShareSzeptembertől folytatódnak a Google elsősorban kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szánt digitális képzései, a társaság 2018 végéig nagyjából húszezer kkv elérésére törekszik. Az ingyenes képzésre idén 35 városban jelentkezhetnek az érdeklődők – közölte a Google. A közlemény szerint a Google országszerte szervezi a digitális workshop programjait, hogy csökkentse a magyar munkaerőpiac […]
osztály

És még ez is...