Tíz trükk a királyok családi fotósától

brittish-king-familyAz európai királyi családok fényképezésében szerzett több mint öt évtizedes tapasztalatával a Nikont használó Christian Lambiotte mindenkinél jobban tudja, hogy hogyan kell tökéletes családi fényképet készíteni.

1. Egy családi fényképet mindig szoros keretbe kell foglalni, és, ha lehetséges, magasabb nézőpontból kell őket elkészíteni.
2. A fényképen szereplő személyek öltözzenek lazán, kényelmesen.
3. Adott esetben a fényképnek mélységet adhat egy tárgy, érdekesebbé téve azt. Például, ha tudom, hogy a fényképezett családban szenvedélyes zenészek is vannak, akkor adott esetben beleveszek egy zongorát is a képbe.
4. A fényképet olyan gyorsan el kell készíteni, amilyen gyorsan csak lehetséges – senki sem szereti, ha sokáig rabolják az idejét! Ha a fotóalanyok kezdik magukat kényelmetlenül érezni, feszültnek és feszélyezettnek tűnnek majd a képeken.
5. A fotóalanyokkal mindig legyen türelmes, és magyarázza el nekik, hogy mit szeretne, mit tegyenek – ezzel magabiztossá és könnyeddé teszi őket.
6. A nagyszerű dolog egy belépő szintű Nikon fényképezőgépben az, hogy nem kell aggódnunk a fotózási technikák miatt, ezáltal jobban megismerhetjük a fotóalanyainkat, és könnyebben gondoskodhatunk arról, hogy magabiztossá váljanak, aminek köszönhetően hitelesebb és még inkább valósághű fényképeket kaphatunk.
7. A popkultúra és a hagyományos családi fényképezés közötti különbség általában a fényképek utófeldolgozásában nyilvánul meg. Ezeket a képeket az egész lakosság láthatja, így a fényképésznek óriási felelőssége van abban, hogy a családról vagy a képen szereplő személyekről megfelelő képeket készítsen. Ha túlzottan erősen photoshopolják meg a képeket, azzal az emberek szerint „meghamisíthatják”, amit láttak, amivel nem feltétlen válnak népszerűvé.
8. Ne aggódjon túl sokat a kép háttere vagy a jelenet megtervezése miatt, a fényképeken szereplő személyeknek és a kifejezéseinknek kell elvinniük a hátukon a képet.
9. A Barack Obamáról és a családjáról képeket készítő fényképészek ezt hihetetlenül jól csinálják. A természetes, nem színpadias megjelenésű fényképekkel időtlenné teszik őket.
10. Szeretem munka közben megmutatni az ügyfeleimnek a képeket, amiket róluk készítek, a fényképezés végén körülbelül 10 képet teszek eléjük. Szeretem, ha a végső kép természetes, ezért nem retusáljuk túl a képeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tényleg minden hülye informatikus lehet...

sze aug 13 , 2014
…tette fel a költői kérdést egy ismerősöm, az idei felvételi pontszámok láttán. Persze nem igaz a kérdésben megfogalmazott állítás, ezek a gyerekek okosak, szorgalmasak, de ha ennyivel felveszik őket, minek feszülnének? Azért az nagy szerencse, hogy emberéletek nem függenek majd a munkájuktól… pedig dehogynem. Akiknek nem okoztak sokkot az idei […]

Friss, ropogós