Már a globális chipeladások sem a régiek

chipA globális chipeladások csökkentek szeptemberben éves összevetésben, viszont nőttek havi szinten.

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapjára felkerült adatok szerint a félvezetőipar globális értékesítése szeptemberben 44,89 milliárd dollár volt, ami 4,5 százalékos csökkenés tavaly szeptemberhez képest, de 1,4 százalékos növekedés augusztussal összevetve. Szeptemberben már a hetedik egymást követő hónapban nőttek az eladások havi szinten. Éves szinten az eladások Európában 6,7 százalékkal nőttek, miközben az amerikai kontinensen két százalékkal, Kínában 9,4 százalékkal, Japánban 3,6 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban és másutt pedig 5,6 százalékkal estek.

Augusztushoz képest a chipeladások Japánban 0,2 százalékkal csökkentek, ugyanakkor Észak- és Dél-Amerikában 2,4 százalékkal, Európában három százalékkal, Kínában 0,5 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben és másutt 3,4 százalékkal nőttek. Tavaly a globális chipeladások 3,2 százalékkal, 573,5 milliárd dollárra nőttek. A SIA az Egyesült Államok félvezető-iparának csaknem az egészét és a más országok chipgyártóinak körülbelül 66 százalékát képviseli.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Magyar Telekomnak meg sem kottyannak a különadók

csü nov 9 , 2023
A Magyar Telekom Nyrt. adózott nyeresége 24,7 milliárd forint volt, éves bázison 33,3 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben, konszolidált árbevétele 13,3 százalékkal 216,2 milliárd forintra nőtt. A társaság közleménye szerint elemzők 23,2 százalékos profit- és 12,4 százalékos bevételnövekedést vártak. Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: már 2023 szeptemberben közzétették, […]
Rékasi Tibor Magyar Telekom

És még ez is...