Állatkert: Lassan törli a csaló álprofilt a Facebook

facebookA fővárosi állatkert oldalához hasonló álprofilt hoztak létre csalók a Facebookon.

A napokban felbukkant megtévesztő álprofil szándékosan igyekszik azt a benyomást kelteni, mintha a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos Facebook-oldala lenne. Az intézmény közleménye szerint posztok és más tartalmak jelentek meg, de nyereményjátékot is hirdetnek az állatkert Facebook-oldalára hasonlító kamuoldalon; az intézmény már jelezte a visszaélést a közösségi oldal üzemeltetőinek, hétfő délutánig azonban még nem történt érdemben változás – hívja fel a figyelmet az intézmény.

A kamuprofil készítője a név mellett az intézmény logóját is használja, és részben az állatkert valódi Facebook-oldaláról átvett posztokkal és videókkal- amelyek közül a legkorábbi csak egy hete került fel – igyekszik megtéveszteni a felhasználókat. Az álprofil URL címe csaknem azonos, azonban az „állatkert” szó második „l” betűje helyett nagy „I” betű szerepel. Az intézmény a hivatalos Facebook-oldalán és a honlapján is közzétett erre vonatkozó figyelmeztetést, de a médián keresztül is figyelmeztetik az embereket arra, hogy ne dőljenek be a szándékos megtévesztésnek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hat magyar csapat jutott tovább a nemzetközi robotikai diákversenyre

ked ápr 4 , 2023
ShareTweetPinShareVéget ért a 16. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK), ahonnan hat magyar csapat jutott tovább a franciaországi RCJ (RoboCup Junior) világbajnokságra, amelyet Bordeaux-ban rendeznek meg júliusban. A horvátországi RoboCupJunior Európa-bajnokságon júniusban pedig tizenegy csapat képviseli majd hazánkat. A Magyar Robot Kupa Alapítvány és a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) robotika […]
robot

És még ez is...