Nyakunkon az IDC Adatközponti Transzformáció Konferencia 2015

serverAz elmúlt négy évben több változás történt az it-infrastruktúrában és az adatközponti létesítményekben, mint a korábbi húsz év során összesen. Számos szervezet számára az adatközpont egyre inkább egyfajta technológiai nehezék, mely az üzletet lefele húzza a folyamatosan növekvő fajlagos termelési költséggel, munkaerő és hely szükséglettel. Ugyanakkor visszatartja azon stratégiák, megoldások és technológiák lehetséges adaptálását, melyekkel komoly mértékben javítható lenne az it-szervezet szolgáltatási színvonala. Úgy tűnik, hogy mind az „olcsó adatközpont” mítosz, mind a folyamatos rendelkezésre állás, melyek a saját adatközpont létének fő indokai voltak, egyre kevésbé állják meg helyüket a piacon.

A május 28-i adatközpontra fókuszáló IDC konferencián megvitatják a vállalati adatközpontok architektúrájával, beszerzésével, üzemeltetésével, és optimalizációjával kapcsolatos aktuális trendeket, bemutatják mit tartogat a jövő a korábban állandóan hangoztatott megállapításnak, amely szerint a szervezeteknek „kell, hogy legyen infrastruktúrájuk”, és az hogyan illeszkedik a harmadik platformba. Tervek szerint az iparág kulcsszereplői és végfelhasználói döntéshozók vitatják majd meg az adatközpontok következő generációjának alapvető tulajdonságait és osztják meg tudásukat az automatizáció és holisztikus tulajdonosi stratégiák növekedéséről, a szoftver-vezérelt adatközpontról, a két tényező egymásra hatásáról, valamint az ezekben rejlő üzleti potenciál kiaknázásáról.

Főbb témák
Az adatközpontok aktuális trendjei
Egyensúly a külső és a belső adatközpontok között
Kollokáció, hosting, menedzselt hosting
Adatközponti autómatizáció és teljesítmény-menedzsment
Felhő bevezetés és változás-menedzsment
A fizikai, a virtuális és a felhő infrastruktúra védelme és migrációja
Hatékonyság, megbízhatóság, költség-optimalizáció
TCO összehasonlítása a hagyományos szolgáltatással
A fizikai és az IT infrastruktúra menedzsmentjének konvergenciája
Szoftver-vezérelt adatközpont
Rögzített adatközpontok
Adatvédelem, jogi és szabályozási problémák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MNB: erősen ajánlott, hogy ilyenek legyenek a biztosítás oldalak

hét máj 11 , 2015
Már hatályos a jegybank biztosítási elektronikus felületekre vonatkozó ajánlása, amelynek az alkalmazását szeptember elsejétől várja el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a biztosítási piac szereplőitől – mondta Nagy Koppány, az MNB igazgatója. Az MNB azt szeretné az ajánlásokkal elérni, hogy az ügyfelek a valós igényeikhez igazodó biztosítási szerződéseket kössenek. A jegybank […]