Az önkormányzatok segítségével 45 posta újra kinyithatott

Magyar PostaA Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án újra kinyithattak – közölte a társaság.

A Magyar Posta még mindig azzal takarózik, hogy a jogszabályi kötelezettségként előírt mintegy 1600 helyett országszerte 2233 posta áll az ügyfelek rendelkezésére. (Pedig érdemes lenne felhívni a törvényhozók figyelmét, hogy talán kevés még a 2233 postahivatal is, ha az amúgy is kizsigerelt önkormányzatok hajlandó kanyagi áldozatot hozni azért, hogy az Állami „szolgáltatás” működjön a településükön. A -szerk- megj.) Az aktuálisan működő postákról a posta.hu weboldal postakereső menüpontjában lehet tájékozódni.

A Magyar Posta október végén jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését, s azóta szajkózza az állam propagandáját a háború és a szankciók okozta válságról. A közleményben ismételten kiemelték, hogy a cég új vezetősége az elmúlt másfél hónapban éjt nappallá téve, csodás rugalmasságról bizonyságot téve egyeztetéseket folytatott a postahelyekről. Ahol a települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, ott megállapodás született a további működésről.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Oroszország rengeteg informatikust veszíthet

ked jan 3 , 2023
ShareTweetPinShareOroszország it-ágazata azt kockáztatja, hogy rengeteg informatikust veszít el a távmunkára vonatkozó tervezett jogszabály-változtatás miatt. Pedig az orosz állam szándéka az, hogy visszacsábítsák a külföldre menekült több ezer informatikust. Az informatikusok viszonylag könnyen hordozható munkahelyekkel rendelkeznek, ezeért rengetegen menekültek el Oroszországból miután Moszkva február 24-én megtámadta Ukrajnát, majd a második […]
orosz sarló és kalapács

És még ez is...