Folytatódnak a Google vállalkozásoknak szóló képzési programjai

Szeptembertől folytatódnak a Google elsősorban kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szánt digitális képzései, a társaság 2018 végéig nagyjából húszezer kkv elérésére törekszik. Az ingyenes képzésre idén 35 városban jelentkezhetnek az érdeklődők – közölte a Google.

A közlemény szerint a Google országszerte szervezi a digitális workshop programjait, hogy csökkentse a magyar munkaerőpiac szükségletei és a lakosság digitális képességei közötti eltérést. Hozzátették, Magyarországon 2018 júliusáig 36 ezer kkv vett részt a 2016-ban indult online képzésen, ahol a jelentkezők többek között a közösségi média használatáról, webáruház kialakításáról, online üzleti stratégia kialakításáról, illetve a nemzetközi terjeszkedésről tanulhattak. A Google a workshop résztvevői közül több mint hétszáz megkérdezésével készített hatástanulmányt a képzés hatékonyságáról. A válaszadók az előadások közül a weboldalfejlesztést, az analitikában hasznosítható eszközök megismerését és az online tartalom létrehozását tartották a leghasznosabbnak. A résztvevők 95 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az előadások nagy szerepet játszottak exportra vonatkozó döntéseikben, 10 százalékuk pedig már megkezdte a határon túli terjeszkedést. A megkérdezettek 8 százaléka három hónappal a tanfolyam befejezése után új munkahelyeket teremtett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Maruzsa: százezer informatikai eszköz érkezett az iskolákba

szo szept 8 , 2018
Nyáron, döntően uniós forrásokból mintegy százezer informatikai eszköz – asztali számítógép, lapotop, tablet – érkezett az iskolákba – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára, Maruzsa Zoltán.

Friss, ropogós